Tvarohový zákusok

Dobré rezy s tvarohovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tieto rezy sú z babičkiného receptára. V poslednej dobe ma lákajú staré recepty so starých babičkovskych kuchárskych knižiek. Tento si pamätám ešte z detstva. Je fajný chutný. Určite nie je posledný.

30
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvedené suroviny na cesto zhnetieme. (Väčšinou sa v starých receptoch uvádza hrubá alebo hladká múka. V tomto bola uvedená hrubá, asi vtedy nebola polohrubá, tak ja som použila polohrubú.)
  2. Cesto na jemne pomúčenej doske prehnetieme a vyvaľkáme vo veľkosti plechu.
  3. Cesto je dosť mäkké, takže ho môžete rozštvrtiť a preložiť na vymastený plech. Rukou ho dotvarovať pekne až po okraj. Cesto vložiť do rúry na 5 min. zapiecť.
  4. Za ten čas si pripravíme plnku. Do misky si pretlačíme zemiaky,
  5. pridáme žĺtky s cukrami, tvaroh a všetko spolu vymiešame. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha.
  6. Nedopečené cesto z rúry vyberieme,
  7. natrieme tvarohovu plnku a na to bielkový sneh.
  8. Navrch som posypala trocha mletých orechov, nemusia byť. Znova vložíme do rúry a dopečieme, asi na 15 min.
  9. Pekne upečený do zlatista. Necháme vychladiť.
  10. Dobrú chuť.