Dobošová torta
Dobošová torta
Autor receptu: palma
12 porcií |
30 minút príprava |
120 minút na 175 °C |
Postup- V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto.
Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým nožom tak, aby sme postupne upiekli 8 plátov.
- Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť na mriežke alebo na inom rovnom podklade na papieri na pečenie.
- Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.
tuk na pečenie (na krémy) vymiešame s vychladnutým krémom tak, že postupne po lyžiciach pridávame krém.
- Pláty natrieme krémom a vrstvíme na seba. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli, v ktorom rozpustíme čokoládou s tukom na pečenie (na polevy).
Keď poleva na torte stuhne, môžeme tortu ozdobiť troškou krému, ktorý sme si odložili a posypať ju cukrárskymi perličkami.
- Aby poleva nepopukala, krájame ju horúcim nožom.
|