Dobošová torta

Dobošová torta

Autor receptu: palma

12
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 175 °C

Postup

  1. V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva. Vznikne nám husté, mazľavé cesto. Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým nožom tak, aby sme postupne upiekli 8 plátov.
  2. Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť na mriežke alebo na inom rovnom podklade na papieri na pečenie.
  3. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť. tuk na pečenie (na krémy) vymiešame s vychladnutým krémom tak, že postupne po lyžiciach pridávame krém.
  4. Pláty natrieme krémom a vrstvíme na seba. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli, v ktorom rozpustíme čokoládou s tukom na pečenie (na polevy). Keď poleva na torte stuhne, môžeme tortu ozdobiť troškou krému, ktorý sme si odložili a posypať ju cukrárskymi perličkami.
  5. Aby poleva nepopukala, krájame ju horúcim nožom.