Dobošky (fotorecept)

Dobošky (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 15. mája 2010 18:22Ďalšie jeho recepty

Recept na nepečené dobošky nie je ničím výnimočný, ale používam taký malý zlepšovák, ktorý sa mi veľmi osvedčil.

Suroviny

30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Kedysi sme v Bille kupovali cereálne cookies, ale našej výroby ktoré boli uložené v plastových vaničkách (viď obrázok), začala som ich odkladať a používala som ich hlavne na zamrazovanie napr. hríbov. Potom som ale prišla nato že jednotlivé vaničky majú navlas rovnakú veľkosť ako Marína alebo Indiana alebo BB kekse. Tak ich odvtedy používam na rôzne nepečené zákusky.
Dobošky (fotorecept) - obrázok 1

2

Postup je úplne jednoduchý: uvaríme si BB puding, alebo hociaký iný čokoládový puding, do vaničiek si ukladáme striedavo keks, naň lyžicu pudingu, keks, puding .... Začneme a skončíme keksom, dáme do chladničky na pár hodín.
Dobošky (fotorecept) - obrázok 2

3

Jednotlivé koláčiky vyklopíme a ozdobíme čokoládou. Môžeme robiť aj z tmavých keksov a vanilkového pudingu, prípadne striedať, tmavé a bledé kekse a tmavý a svetlý puding - fantázii sa medze nekladú.
Dobošky (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 16. mája 2010 o 06:10
    dobrý nápad a dobrá pochúťka pre detičky...a nie len pre ne


  • bambulka51, 16. mája 2010 o 06:56
    chutnučké,si šikuľka


  • dajaana, 16. mája 2010 o 07:33
    pekné :-)


  • sherin, 16. mája 2010 o 08:21
    sa mi to paci, lebo je to rychle, mnaaam :-)


  • micka198011, 16. mája 2010 o 10:38
    dobrý nápad super to vyzerá :-)


  • stefani11, 16. mája 2010 o 11:14
    Vyzeraju pekne a výborny nápad,keď sa niekedy nechce človeku vypekať.


  • klaura, 17. mája 2010 o 16:36
    dobrý nápad a pekne ozdobený


  • mirkalondyn, 21. augusta 2010 o 13:09
    Su vyborne,robievam ich pravidelne kedze teraz pri malom syncekovi mi moc casu na nieco zlozite nezbyva,a manzel ich zboznuje :)


  • janazjarku, 12. júna 2013 o 11:53
    Tak toto ja musím vyskúšať len kde zoberiem tie nádoby ? No však si nejako poradím .-) si šikulka !


  • ancicka, 12. júna 2013 o 18:09
    pači sa mi tento dezertík.Ked prídi deti na prázdniny,tak bude fajná pochuťka.kk


  • evusik, 12. júna 2013 o 18:38
    @janazjarku kľudne sprav na plech alebo do nejakej plastovej nádoby, ja tie vaničky používam len preto lebo sú presne také veľké ako keksíky :-)
    @ancicka nám mama robievala BB puding s piškótami a toto je vlastne to isté len ináč uložené... a hlavne rýchlo hotové, nič zložité, žiadne želatíny ani dlhé tuhnutie v chladničke... a pritom to vyzerá ako koláčik takže tým kľudne ponúknem aj návštevu.... ale už som dávno nerobila :-)


  • martamm, 12. júna 2013 o 22:14
    fantázia, krásne a pritom jednoduché :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist