Doboška-celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Dobošku som dávno chcela upiecť ale pravú ... tak som našla recept tu na vareche a
upravila som na celiatickú verziu..no experimentovala som z množstvom robila som aj z 2
vajec aj z 3.... plnky som urobila málo tak recept uvádzam tak aby bolo dosť... neviem
kedy
zas budem robiť dalšiu potom dám krajší obrázok:-)
48 porcií |
360 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme
- metličkou pešľaháme žltka
- pridáme k bielkovej pene a jemne vmiešame žltka
- múku pridáme postupne preosievaním a miešaním metličkou
- cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm
- pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov
- začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .
- odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo.
- hned natierame na vychladnuté pláty
- postupujeme až do minutia plátov a plnky
- naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou
- vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom
- a tu je výsledok..dobrú chuť :-)