Doboška-celiatická (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Dobošku som dávno chcela upiecť ale pravú ... tak som našla recept tu na vareche a upravila som na celiatickú verziu..no experimentovala som z množstvom robila som aj z 2 vajec aj z 3.... plnky som urobila málo tak recept uvádzam tak aby bolo dosť... neviem kedy zas budem robiť dalšiu potom dám krajší obrázok:-)

48
porcií
360 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme
  2. metličkou pešľaháme žltka
  3. pridáme k bielkovej pene a jemne vmiešame žltka
  4. múku pridáme postupne preosievaním a miešaním metličkou
  5. cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm
  6. pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov
  7. začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .
  8. odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo.
  9. hned natierame na vychladnuté pláty
  10. postupujeme až do minutia plátov a plnky
  11. naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou
  12. vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom
  13. a tu je výsledok..dobrú chuť :-)