Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Doboška-celiatická (fotorecept)

Doboška-celiatická (fotorecept)
Foto: elisticka
elistickaElisticka, recept pridal: 24. augusta 2012 19:05Ďalšie jeho recepty

Dobošku som dávno chcela upiecť ale pravú ... tak som našla recept tu na vareche a upravila som na celiatickú verziu..no experimentovala som z množstvom robila som aj z 2 vajec aj z 3.... plnky som urobila málo tak recept uvádzam tak aby bolo dosť... neviem kedy zas budem robiť dalšiu potom dám krajší obrázok:-)

Suroviny

48
porcií
360
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 1

2

metličkou pešľaháme žltka
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme k bielkovej pene a jemne vmiešame žltka
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 3

4

múku pridáme postupne preosievaním a miešaním metličkou
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 4

5

cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 5

6

pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 6

7

začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 7

8

odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo.
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 8

9

hned natierame na vychladnuté pláty
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 9

10

postupujeme až do minutia plátov a plnky
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 10

11

naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 11

12

vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 12

13

a tu je výsledok..dobrú chuť :-)
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 24. augusta 2012 o 20:29
    @elisticka...Eli ška krásne.-)))) úžasné dobošky, iste aj veeeeľmi chutné.-))))


  • adalim231, 24. augusta 2012 o 20:32
    recept vyzerá výborne, verím, že aj chutí výborne, zbožňujem piškotovú dobošku, už je v KK


  • ancicka, 24. augusta 2012 o 21:12
    krásne vyzerá,až slinky tečú...


  • 3sandra3, 24. augusta 2012 o 21:31
    krásne dobošové rezy... určite ich vyskúšam


  • marijanka712, 24. augusta 2012 o 21:49
    @elisticka krásne sa ti vydarila to je prava doboška bez pudingu , ešte prosim ta uved aký velký plech si použila na tú dávku.


  • dorisa, 24. augusta 2012 o 21:51
    Eliška robí zas chute...., krásne sa ti vydarila


  • elisticka, 24. augusta 2012 o 22:38
    dakujem :))plech som mala 33x38 cm....


  • manka1, 25. augusta 2012 o 11:36
    asi si bola včera dlhšie pri PC, a konečne si pridala svoje "tajomstvá" - klasiku. Ako dobre, už sa dajú aj bezlepkovo. Aj keď ja tiež experimentujem, ale keď máš vyskúšané, tak je to lepšie. Díky


  • tatranka, 25. augusta 2012 o 14:37
    Tento zákusok je moje terno!!! Obľubujem dobošové rezy.


  • medovnicek, 25. augusta 2012 o 20:07
    si veľká šikulka, tie rezy si krásne nakrájala


  • garanco, 25. augusta 2012 o 21:58
    ...hneď by som sa zahryzla...Mne sa akosi nechce v tých horúčavách vypekať, čakám, kým sa ochladí.


  • marienka44, 26. augusta 2012 o 22:09
    @Elisticka ,krasny zakusok, vystavny.
    Moze sa nahradit muka obycajnou pre zdravych ludi?
    To si 6x miesala cesto?Uzasne, ukladam do KK.


  • elisticka, 26. augusta 2012 o 22:28
    ano @marienka44 cesto som miesla 6x a ty daj hladku muku special uz som dopisla aj do receltu:-)) a dakujem za krasne komentariky:-))


  • cica2, 28. augusta 2012 o 18:35
    obdivujem a chválim :-)


  • dayra, 16. septembra 2012 o 12:00
    krajší obrázok podľa mňa ani netreba, je krásna a už ju mám aj v KK


  • mariaklara, 2. októbra 2012 o 17:10
    ukladám do kk.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist