Doboška-celiatická (fotorecept)

Doboška-celiatická (fotorecept)
Foto: elisticka
elistickaElisticka, recept pridal: 24. augusta 2012 19:05Ďalšie jeho recepty

Dobošku som dávno chcela upiecť ale pravú ... tak som našla recept tu na vareche a upravila som na celiatickú verziu..no experimentovala som z množstvom robila som aj z 2 vajec aj z 3.... plnky som urobila málo tak recept uvádzam tak aby bolo dosť... neviem kedy zas budem robiť dalšiu potom dám krajší obrázok:-)

Suroviny

48
porcií
360
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 1

2

metličkou pešľaháme žltka
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme k bielkovej pene a jemne vmiešame žltka
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 3

4

múku pridáme postupne preosievaním a miešaním metličkou
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 4

5

cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 5

6

pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 6

7

začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 7

8

odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo.
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 8

9

hned natierame na vychladnuté pláty
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 9

10

postupujeme až do minutia plátov a plnky
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 10

11

naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 11

12

vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 12

13

a tu je výsledok..dobrú chuť :-)
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 24. augusta 2012 o 20:29
    @elisticka...Eli ška krásne.-)))) úžasné dobošky, iste aj veeeeľmi chutné.-))))


  • adalim231, 24. augusta 2012 o 20:32
    recept vyzerá výborne, verím, že aj chutí výborne, zbožňujem piškotovú dobošku, už je v KK


  • ancicka, 24. augusta 2012 o 21:12
    krásne vyzerá,až slinky tečú...


  • 3sandra3, 24. augusta 2012 o 21:31
    krásne dobošové rezy... určite ich vyskúšam


  • marijanka712, 24. augusta 2012 o 21:49
    @elisticka krásne sa ti vydarila to je prava doboška bez pudingu , ešte prosim ta uved aký velký plech si použila na tú dávku.


  • dorisa, 24. augusta 2012 o 21:51
    Eliška robí zas chute...., krásne sa ti vydarila


  • elisticka, 24. augusta 2012 o 22:38
    dakujem :))plech som mala 33x38 cm....


  • manka1, 25. augusta 2012 o 11:36
    asi si bola včera dlhšie pri PC, a konečne si pridala svoje "tajomstvá" - klasiku. Ako dobre, už sa dajú aj bezlepkovo. Aj keď ja tiež experimentujem, ale keď máš vyskúšané, tak je to lepšie. Díky


  • tatranka, 25. augusta 2012 o 14:37
    Tento zákusok je moje terno!!! Obľubujem dobošové rezy.


  • medovnicek, 25. augusta 2012 o 20:07
    si veľká šikulka, tie rezy si krásne nakrájala


  • garanco, 25. augusta 2012 o 21:58
    ...hneď by som sa zahryzla...Mne sa akosi nechce v tých horúčavách vypekať, čakám, kým sa ochladí.


  • marienka44, 26. augusta 2012 o 22:09
    @Elisticka ,krasny zakusok, vystavny.
    Moze sa nahradit muka obycajnou pre zdravych ludi?
    To si 6x miesala cesto?Uzasne, ukladam do KK.


  • elisticka, 26. augusta 2012 o 22:28
    ano @marienka44 cesto som miesla 6x a ty daj hladku muku special uz som dopisla aj do receltu:-)) a dakujem za krasne komentariky:-))


  • cica2, 28. augusta 2012 o 18:35
    obdivujem a chválim :-)


  • dayra, 16. septembra 2012 o 12:00
    krajší obrázok podľa mňa ani netreba, je krásna a už ju mám aj v KK


  • mariaklara, 2. októbra 2012 o 17:10
    ukladám do kk.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist