Doboška-celiatická (fotorecept)

Doboška-celiatická (fotorecept)
Foto: elisticka
elistickaElisticka, recept pridal: 24. augusta 2012 19:05Ďalšie jeho recepty

Dobošku som dávno chcela upiecť ale pravú ... tak som našla recept tu na vareche a upravila som na celiatickú verziu..no experimentovala som z množstvom robila som aj z 2 vajec aj z 3.... plnky som urobila málo tak recept uvádzam tak aby bolo dosť... neviem kedy zas budem robiť dalšiu potom dám krajší obrázok:-)

Suroviny

48
porcií
360
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

bielka vyšľaháme do tuha postupne pridávame cukor a stále šľaháme
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 1

metličkou pešľaháme žltka
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 2

pridáme k bielkovej pene a jemne vmiešame žltka
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 3

múku pridáme postupne preosievaním a miešaním metličkou
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 4

cesto natrieme na papier v tenučkej vrstve čo najrovnejšie ..plech 33x38 cm
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 5

pečieme pri 200st. asi 10 minút..tak upečieme 6 plátov
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 6

začneme robiť plnku..vajcia vyšľaháme nad s pridaním cukru až dovtedy ak bude trocha páliť .
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 7

odstavíme a pridáme kakao a šľaháme pridáme aj čokoládu a maslo.
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 8

hned natierame na vychladnuté pláty
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 9

postupujeme až do minutia plátov a plnky
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 10

naplnenú dobošku polejeme čokoládou rozpustenou nad parou s maslom a cerou
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 11

vychladnuté nakrájame ostrým a nahriatym nožom
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 12

a tu je výsledok..dobrú chuť :-)
Doboška-celiatická (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • izabella929, 24. augusta 2012 o 20:29
    @elisticka...Eli ška krásne.-)))) úžasné dobošky, iste aj veeeeľmi chutné.-))))


  • adalim231, 24. augusta 2012 o 20:32
    recept vyzerá výborne, verím, že aj chutí výborne, zbožňujem piškotovú dobošku, už je v KK


  • ancicka, 24. augusta 2012 o 21:12
    krásne vyzerá,až slinky tečú...


  • 3sandra3, 24. augusta 2012 o 21:31
    krásne dobošové rezy... určite ich vyskúšam


  • marijanka712, 24. augusta 2012 o 21:49
    @elisticka krásne sa ti vydarila to je prava doboška bez pudingu , ešte prosim ta uved aký velký plech si použila na tú dávku.


  • dorisa, 24. augusta 2012 o 21:51
    Eliška robí zas chute...., krásne sa ti vydarila


  • elisticka, 24. augusta 2012 o 22:38
    dakujem :))plech som mala 33x38 cm....


  • manka1, 25. augusta 2012 o 11:36
    asi si bola včera dlhšie pri PC, a konečne si pridala svoje "tajomstvá" - klasiku. Ako dobre, už sa dajú aj bezlepkovo. Aj keď ja tiež experimentujem, ale keď máš vyskúšané, tak je to lepšie. Díky


  • tatranka, 25. augusta 2012 o 14:37
    Tento zákusok je moje terno!!! Obľubujem dobošové rezy.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • medovnicek, 25. augusta 2012 o 20:07
    si veľká šikulka, tie rezy si krásne nakrájala


  • garanco, 25. augusta 2012 o 21:58
    ...hneď by som sa zahryzla...Mne sa akosi nechce v tých horúčavách vypekať, čakám, kým sa ochladí.


  • marienka44, 26. augusta 2012 o 22:09
    @Elisticka ,krasny zakusok, vystavny.
    Moze sa nahradit muka obycajnou pre zdravych ludi?
    To si 6x miesala cesto?Uzasne, ukladam do KK.


  • elisticka, 26. augusta 2012 o 22:28
    ano @marienka44 cesto som miesla 6x a ty daj hladku muku special uz som dopisla aj do receltu:-)) a dakujem za krasne komentariky:-))


  • cica2, 28. augusta 2012 o 18:35
    obdivujem a chválim :-)


  • dayra, 16. septembra 2012 o 12:00
    krajší obrázok podľa mňa ani netreba, je krásna a už ju mám aj v KK


  • mariaklara, 2. októbra 2012 o 17:10
    ukladám do kk.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist