Divoký Hrnček, var! fotorecept

jody - fotkajody, 28. apríla 2011
Divoký Hrnček, var! (fotorecept)
Foto: jody

Tak som sa rozhodla, vážení, vymyslieť slovenský výraz na nemecký eintopf, no a ako to u mňa chodí, väčšia hovadina, ako hrnček, var!, ma Zobraziť celý popisTak som sa rozhodla, vážení, vymyslieť slovenský výraz na nemecký eintopf, no a ako to u mňa chodí, väčšia hovadina, ako hrnček, var!, ma nenapadla. :-) A prečo divoký? No keď uvidíte, čo som tam všetko napatlala, tak sa čudovať nebudete. :-) Inšpirovala som sa týmto receptom .

30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Podľa pôvodného receptu sa malo variť v kuchte. Keďže tú ja nemám, musel stačiť nový hrniec. K surovinám len toľko, že všetko nakrájame na tenké plátky, zemiaky trochu na hrubšie, aby sa nerozpadli. Grilovacie korenie som použila len preto, že som nezohnala borievky (jalovec) a na tom korení bolo napísané, že ho obsahuje. Ešte by sa k surovinám hodili hríby, ale tie som tiež nemala. Ten mlynček na obrázku je na to, aby som si zomlela čierne korenie načerstvo. Je neporovnateľne lepšie.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naspodok hrnca nalejeme trochu oleja a pokladieme prvú vrstvu - na tenko nakrájané mäso (nevyklepané) potreté horčicou.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasleduje cibuľa, slanina a koreniny - racsa, grilovacie a čierne korenie.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšou vrstvou sú rajčiny, paprika, cesnak a tymián. Priebežne trochu solíme. Po obvode hrnca ešte nastrkáme pár lístkov vavrínu.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nasleduje kaleráb, zemiaky a štipľavá paprika.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrstvy ďalej striedajte ako vás napadne, alebo ako máte chuť. Napríklad - cibuľa, rajčiny, tymián...

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...potom slanina, paprika, cesnak, kmín, grilovacie korenie...

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...mäso, cibuľa, čierne korenie...

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Akokoľvek, či budete robiť vrstvy, alebo to tam napatláte všetko dohromady, navrchu by mali byť zemiaky.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podlejeme pohárom vody a dáme variť. Pozor na tú vodu, ja som dala dva poháre a zabudla som na to, že všetka posolená zelenina ešte pustí svoju a tak bude vody priveľa. Nabudúce teda menej. Varíme prikryté, bez miešania, cca hodinu. Občas pichneme do vrchnej vrstvy zemiakov, či už nie sú mäkké.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď už tomu moc nechýba, prisypeme lámanku a petržlenovú vňať. Mohla som tých krúpov dať aj viac, aspoň by vypili viac tej šťavy a bolo by to trochu hustejšie. Prikryté varíme ešte 10 minút, aby sa krúpy uvarili.

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Servírujeme s kopčekom kyslej smotany, troškou postrúhaného ementálu a riadnym krajcom čerstvého chleba. Prajem dobrú chuť. :-)

    Divoký Hrnček, var! (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

bobarka
To teda bolo odvážne! Ale z toľkých dobrôt sa nedá nič pokaziť.
hubata
@Jody , si šikulka, každý si z hrnca vyloví čo má rád..... a prečo musí byť hrniec nový?
frezia68
Teba už tiež poznám podľa úvodu,aj teraz som uhádla.Máš fantáziu pri varení a vymýšľaní názvu jedál :-))). Ako eintopf vďačný recept a iste chutný,keď si pridala len to,čo máte radi.Borievky má Jednota bežne,mám ich doma,ale nemám nový hrniec :-)))
tetrisss
Super nazov, hehe a recept teda zaujimavy, este zijes?:)))
jody
Hrniec samozrejme nový byť nemusí, ale keď je, tak je to fajn, nie? :-)
@tetriss , nerozumiem otázke...
evas13
Všetky suroviny sú jedlé a dobré a tak tvoj "Divoký Hrnček var" je iste vynikajúci. Veď varením všetky chute sa prepoja. :)
grandma
No tak to je teda poriadny"nárez". Takú maglaninu by som asi nezjedla.
altyn
Veľmo dobré! Vynechám akurát kaleráb a krúpy, ale všetko ostatné je mňam! A ani hrnce nenašpiním... :-)))
perla61
No ja to teda určite skúsim,aj keď tiež nemám nový hrniec..)))
babidka
@jody , to je sila !:-) u nas sa vravi :"bulo tam sicko , okrem dzeda a baby" :-) To je presne jedlo ake miluje moj najdrahsi - on by tam hodil este trosku klobasky a par cili papriciek ...Urcite ho potesi ten recept. V pondelok idem do nemocnice a potom budem musiet "stat" niekolko dni na barlach/ takze kuchynu na chvilku opustam/ , a tak toto jedlo prislo v pravu chvilu ...ja mam este aj tlakovy hrniec ....:-)
evanaaa
Aj ja mám tlakový, aspoň doň nemusím nakukovať, hádam to neprihorí. Ale aj ten " pomalý hrniec " by na toto bol dobrý, taký síce nemám, ale niekto ho má, mal by to v ňom skúsiť.
evanaaa
Jody, tento recept by mohol byť favorit na výhru ( kniha G.R.).
tetrisss
jody, dufam, ze som ta neurazila, ale je to recept zabijak, ale fajn
klaura
mňam ... z každého rožku trošku ale aj pre každého niečo ... ja určite nič nevynechám ... :)
jody
Ďakujem všetkým. Nebojte sa tam popridávať, načo máte chuť, alebo ubrať, čo vám nechutí, bude to fajn. Predstavivosti a chuťovým bunkám sa medze nekladú... :-)
@tetrisss , nie neurazila, len som nepochopila otázku a prečo zabijak? Zeleniny je tam oveľa viac než mäsa a slaniny... alebo nie preto?
@babidka , držím palce, uzdrav sa čo najskôr a nakrájať a naukladať do hrnca by hádam zvládol aj muž... :-) ty už dozrieš len na samotné varenie. :-)
@evanaa , tá výhra je podmienená, ak sa nemýlim, ešte zaslaním fotky mňa s týmto jedlom... nuž, ale my sme to už pohltali, jedine, že by som sa odfotila s prázdnym hrncom... :-)))
tetrisss
To mas pravdu, najlepsie bude asi skusit, no nie? a potom poviem :)
jody
Super, beriem ťa za slovo. ;-)
svetlana9
@jody - veľmi rada varím všetko v jednom hrnci, - naozaj sa nemusí umývať toľko riadu a v brušku sa to aj tak zmieša. Je to praktické, za hodinu je všetko hotové. Ja takéto mixy volám "co dum dal". Fotorecept veľmi dobre spracovaný, dala si si riadnu námahu, ale stálo to zato.
kuchticka
@jodi , velmi sa mi recept paci. Rada varim v jednom hrnci.
@grandma , Ty maglajz varit nemusis, ale takto spolu varene potraviny sa chutouu doplnaju uz pri vareni, tak to ma iste vynikajucu chut ked je to hotove.
@babidka , nech to v nemocnici dobre dopadne a skoro sa nam vratis na Varechu. Takyto recept by snad uvaril i tvoj drahy pre teba ked nebudes moct stat na nohach. Nemusi nic obracat, miesat, vsetko sa mu uvari samo. Drzim palce.
orchidea
To je recept pre mňa, rada varím takéto jedlá z rôznorodých surovín a hlavne v jednom hrnci a keďže mám tlakový hrniec určite vyskúšam.Veľmi pekne si aj postup pofotila a zrozumiteľne.
helca103
myslím,že každá žena ocení varenie v jednom hrnci a naozaj sa z toho naje vegán i mäsožravec - takže už je v KK :-)
tetuska
vyzerá to super, takéto recepty z jedného hrnca milujem...
altyn
@jody dnes som urobil "tvoj hrnček" a poviem ti, paráááááááááááda!!!!! Mal som aj borievky a huby, no vynechal som kaleráb a lámanku a pridal klobásu,( nech nevíťazí zelenina) a chillly :-))) "Zahustil" som to troškou strúhanky. To korenie sa spojilo a chutilo to fantasticky! Ďakujem za fakt dobrý recept! :-))))))))))))))
jody
@altyn , no to je super, že to tak chutilo :-))) to som veľmi rada!