Divinový závin v lístkovom ceste
Autor receptu: redakcia
Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne nechýba na žiadnej oslave či fi remnom podujatí. Pripravujeme ho na sto spôsobov, ale stále skúšame ten sto prvý; novší, chutnejší a originálnejší...
4 porcie |
20 minút príprava |
60/12 minút na 160/210 °C |
Postup
- Jelenie stehno narežeme na 0,5 cm hrubý plát, klobásu zbavíme črievka a rovnomerne ňou mäso natrieme. Zrolujeme, zviažeme potravinárskou niťou, osolíme a okoreníme. Dáme piecť pri teplote 160 °C na 45 – 60 minút. Po upečení mäso necháme chvíľku vychladnúť.
- Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne 0,5 cm, rozšľaháme žĺtok s trochou vody a potrieme cesto. Mäsovú roládu zabalíme do cesta. Pečieme v rúre predhriatej na 210 °C 12 minút.