Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a spolu orestujeme. Pridáme na kúsky nakrájané srnčie mäso, rajčinový pretlak, borievky, soľ, korenie, podlejeme červeným vínom a podusíme.
  2. Udusené mäso vyberieme zvlášť do nádoby. Udusený základ vymixujeme, zahustíme múkou, dochutíme cesnakom, mletou rascou, pridáme mäso a spolu krátko povaríme. Nakoniec pridáme lesné ovocie. Podávame s fritovanými zemiakovými šúľancami.
  3. Fritované zemiakové šúľance: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode, očistíme ich a zomelieme na mlynčeku. Pridáme polohrubú múku, krupicu, vajíčko, soľ a dobre premiešame. Z odležaného cesta vyšúľame drobné rezančeky, ktoré fritujeme v rozpálenom oleji.