Divinovo-bravčové hamburgery

hater - bez fotkyhater, 25. mája 2013
Divinovo-bravčové hamburgery
Foto: hater

Výborné domáce burgery z divinky a bravčovinky, môj recept :) dobrú chuť..

Suroviny

 môžete to byť hocijaká časť,keď bude len jedno z nich nevadí
5-10 ks
1 hlávku
podľa chuti
2 ks môžeme ho urobiť z tatarky a rozpučeného cesnaku spolu s korením a olivovým olejom
2-3 PL
 korenia podľa vlastnej chute




Postup

  1. 1

    Takže, prvé si pomelieme bravčové a divinové mäsko v ručnom mixéry (alebo aj na obyčajnom mlynci), potom ho preložíme do misky kde ku nemu pridáme čerstvo namleté čierne korenie, soľ, sojovú omáčku podľa množstva mäsa, provensálske bylinky ale nie moc.Nakoniec pridáme koreniny podľa vlastnej chuti (ja rád používam korenie na gyros napríklad) a všetko dôkladne premiešame.Keď máme pripravenú mäsovú zmes, rozohrejeme si panvicu a na nej trochu oleja.Ďalej si rozohrejeme aj druhú panvicu na ktorej budeme dochrumkava opekať rozrezané kaiserky, z oboch strán no z vnútornej strany opečieme trošku viac.Potom si zo zmesi vytvoríme pevne utlačené placky, ktoré na rozohriatej panvici budeme restovať po 8 minút z každej strany a hamburgery sa môžu pripraviť.Najlepšie je podľa mňa tento postup: spodná časť kaiserky-kečup (kto chce nemusí)- list ľadového šalátu- lyžica horčice-mäsová placka- plátok tvrdého syru- cesnakový dressing-plátok cibule a burger je hotový, kto chce môže si zajedať paradajkou.. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

hater
to aj ja :D fast-food po domácky je najlepší :D
kuchtik47
Robím niečo podobné, aby bol burger šťavnatý dávam asi 1/3 surovej slaniny(sadlo). Treba pomlieť na menšej šajbe. Koreniny každý podľa chuti,voňavky moc nemusím radšej mletú pečenú papriku. A na záver feferonka a chladené pinko. Mňam 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia