Terina

Divinová terina s marinovanými feferónkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút do zmäknutia.
  2. Udusené mäso pomelieme na mlynčeku na mäso dvakrát. Do zmesi pomocou ponorného mixéra primiešame rozpustené maslo, rozpustenú bravčovú masť a zamiešame brusnicový džem a podrvené pistácie.
  3. Pripravenú zmes vložíme do formy na srnčí chrbát a necháme vychladnúť v chladničke. Feferónky namarinujeme v rume, pridáme med a necháme odležať. Stuhnutú terinu nakrájame na plátky, pridáme marinované feferónky a dozdobíme čerstvými malinami.