Terina
Divinová terina s marinovanými feferónkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút do zmäknutia.
- Udusené mäso pomelieme na mlynčeku na mäso dvakrát. Do zmesi pomocou ponorného mixéra primiešame rozpustené maslo, rozpustenú bravčovú masť a zamiešame brusnicový džem a podrvené pistácie.
- Pripravenú zmes vložíme do formy na srnčí chrbát a necháme vychladnúť v chladničke. Feferónky namarinujeme v rume, pridáme med a necháme odležať. Stuhnutú terinu nakrájame na plátky, pridáme marinované feferónky a dozdobíme čerstvými malinami.
|