Divinka na divoko

Autor receptu: marek135

Chutné spojenie mäsa z diviny a lesných plodov

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké prúžky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, nové korenie a rozdrvený jadlovec (borievku). Chvíľu necháme prejsť chute a vložíme mäso, dochutíme mletým čiernym korením, soľou, červenou paprikou a worchestrom.
  2. Dusíme kým mäso nepustí šťavu a tak prilejeme borovičku. Podlejeme troškou vody a pridáme nakrájané kuriatka (ja som použil mrazené, ale v lete možno použiť aj čerstvé).
  3. Chvíľu varíme a tak pridáme hubové korenie a sušené brusnice, ktoré nám omáčku zahustia. Necháme variť až kým sa brusnice nerozvaria a mäso nie je mäkké. Počas varenia dolievame vodu, aby nebola omáčka úplne hustá.
  4. Podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.