Grilovaná divina

Divina ako minútka (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že ju treba umučiť dlhou prípravou, aby sa dala jesť. Vybral som si naschvál asi jedno z najchudších, len s 1 percentom tuku a najsvalnatejších druhov mäsa na pokus: klokana.

15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maso pripravime na rezne.
  2. Cez foliu naklepeme na tensie a hlavne na rovnaku hrubku.
  3. Spravime si marinadu z cerveneho vina, korenin, cesnaku a nakoniec pridame nastruhane kivi - zmakcovac.
  4. Gril rozpalime na maximum, marinovane maso poutierame, osusime z marinady, posolime, pokorenime a stedro potrieme olejom. Grilujeme par minut z kazdej strany, nakoniec zabalime do alobalu na 5 minut, akoby sme robili stejky. Nakrajame proti vlaknam. Ja som serviroval s hranolkami pecenymi v teplovzdusnej rure a ciernymi paradajkami hierloom.