Grilovaná divina
Divina ako minútka (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že ju treba
umučiť dlhou prípravou, aby sa dala jesť.
Vybral som si naschvál asi jedno z najchudších, len s 1 percentom tuku a najsvalnatejších druhov mäsa na pokus: klokana.
15 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Maso pripravime na rezne.
- Cez foliu naklepeme na tensie a hlavne na rovnaku hrubku.
- Spravime si marinadu z cerveneho vina, korenin, cesnaku a nakoniec pridame nastruhane kivi - zmakcovac.
- Gril rozpalime na maximum, marinovane maso poutierame, osusime z marinady, posolime, pokorenime a stedro potrieme olejom. Grilujeme par minut z kazdej strany, nakoniec zabalime do alobalu na 5 minut, akoby sme robili stejky. Nakrajame proti vlaknam.
Ja som serviroval s hranolkami pecenymi v teplovzdusnej rure a ciernymi paradajkami hierloom.