Diviak na pive so slaninovým koláčom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
180-190 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehno z diviaka nakrájame, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky. Najskôr urestujeme cibuľu dozlata, pridáme mäso, soľ, koreniny a zeleninu. Všetko spolu restujeme, pridáme pretlak, cesnak a zalejeme čiernym pivom. Miešame, kým sa pivo nevyparí, potom zalejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou asi 2,5 hodiny. Nakoniec pridáme majorán a zahustíme múkou, ktorú zmiešame s vodou.
  2. Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou. V strede urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zalejeme ho vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Nakoniec pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme chvíľu vykysnúť.
  3. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a rascu. Potom pridáme soľ, chvíľu dusíme a zmes necháme vychladnúť. Do vymastenej formy na pečenie vložíme vyvaľkané cesto, ktoré zmiešame s urestovanou slaninkou, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Koláč podávame teplý.