Diviak na kozákoch v čučoriedkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Mäsko z diviaka od poľovníka, čučoriedky od kolegynky z Kysúc a hríby vlastnoručne nazbierané v lesoch Záhoria, už len doladiť správne chute a dobrotka z lesa je na svete.

Tento môj recept bol 10. 10. 2013 vybraný kuchárom v Dámskom klube na STV1 a uvarený ako divácky recept. Môžete si ho pozrieť od 00:01:20 min. tu.

10 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, rebrá na kúsky, osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom, posypeme rascou a necháme odležať
  2. zatiaľ ideme na hríby :-), ktoré očistíme, umyjeme a nakrájame, krásne vysoké stopky na hrubšie plátky a hlavičky na polovičky
  3. mäso podlejeme vodou, prikryjeme a dáme piecť, po hodine pečenie otočíme a poukladáme hríby a čučoriedky, aj s trochou čučoriedkovej šťavy,prikryjeme a dopečieme do mäkka
  4. po upečení mäso preložíme na menší pekáč a šťavu aj s hríbami prelejeme do hrnca
  5. zahustíme lyžicou múky rozmiešanou vo vode a zjemníme smotanou
  6. hotovú omáčku nalejeme na mäso,
  7. podávame s ryžou a kopčekom čučoriedok a troškou šťavy z čučoriedok