Diviačie ragú (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie
stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, ale s
vynikajúcim výsledkom, tá námaha sa oplatí - odporúčam vyskúšať.
4 - 6 porcie |
30 minút príprava |
150 minút na 70 - 80 °C |
Postup
- Diviačie stehno som pokrájala na kocky asi 4x4 cm.
- Pripravila som si cibuľu, cesnak a domácu údenú slaninu.
- Očistenú mrkvu a zeler som pokrájala na hrubšie kusy.
- V hrnci som rozpustila maslo,..
- pridala som zeleninu,...
- ...postupne som ju skaramelizovala z každej strany - asi 10 minút, potom som ju vybrala na tanier.
- Pridala som mäso a na prudkom plameni...
- ...som ho opekala prudko z každej strany do hneda - asi 15 minút, vybrala som ho na tanier a...
- ...do výpeku som pridala domácu údenú slaninku.
- Ked sa opiekla, pridala som na hrubo pokrájanú cibuľu, opiekla som ju a...
- ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho rozvoňať asi 1 minútu,..
- ...mletú červenú papriku som nechala rozpustiť za stáleho miešania v horúcom tuku.
- K tomuto základu som vrátila opečené diviačie mäsko, ktoré...
- som podliala horúcou vodou len po úroveň mäska, pridala som skaramelizovanú zeleninu, jemne osolila /pozor údená slanina je dosť slaná/ a...
- ..okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Prikryla som pokrievkou a dusila som na miernom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.
- Pridala som mrazené suchohríby,...
- ...celé nové korenie a celé borievky.
- Dusila som do zmäknutia mäska celkom asi 2 a 1/2 hodiny.
- Podávala som horúce so zemiakovou kašou, ktorá sa nám najviac hodila k úžasnej voňavej šťavičke so suchohríbami, údenou slaninkou, zeleninkou a šťavnatým mäkkučkým mäsíčkom ako masielko s chuťou použitého korenia a ostatných ingrediencií.
Prajem dobrú chuť! :-)
- Náš mladý si pochutnáva :-)))))
to si už 2.krát pridal :D