Diviačie ragú (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, ale s vynikajúcim výsledkom, tá námaha sa oplatí - odporúčam vyskúšať.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
150 minút
na 70 - 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Diviačie stehno som pokrájala na kocky asi 4x4 cm.
  2. Pripravila som si cibuľu, cesnak a domácu údenú slaninu.
  3. Očistenú mrkvu a zeler som pokrájala na hrubšie kusy.
  4. V hrnci som rozpustila maslo,..
  5. pridala som zeleninu,...
  6. ...postupne som ju skaramelizovala z každej strany - asi 10 minút, potom som ju vybrala na tanier.
  7. Pridala som mäso a na prudkom plameni...
  8. ...som ho opekala prudko z každej strany do hneda - asi 15 minút, vybrala som ho na tanier a...
  9. ...do výpeku som pridala domácu údenú slaninku.
  10. Ked sa opiekla, pridala som na hrubo pokrájanú cibuľu, opiekla som ju a...
  11. ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho rozvoňať asi 1 minútu,..
  12. ...mletú červenú papriku som nechala rozpustiť za stáleho miešania v horúcom tuku.
  13. K tomuto základu som vrátila opečené diviačie mäsko, ktoré...
  14. som podliala horúcou vodou len po úroveň mäska, pridala som skaramelizovanú zeleninu, jemne osolila /pozor údená slanina je dosť slaná/ a...
  15. ..okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  16. Prikryla som pokrievkou a dusila som na miernom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.
  17. Pridala som mrazené suchohríby,...
  18. ...celé nové korenie a celé borievky.
  19. Dusila som do zmäknutia mäska celkom asi 2 a 1/2 hodiny.
  20. Podávala som horúce so zemiakovou kašou, ktorá sa nám najviac hodila k úžasnej voňavej šťavičke so suchohríbami, údenou slaninkou, zeleninkou a šťavnatým mäkkučkým mäsíčkom ako masielko s chuťou použitého korenia a ostatných ingrediencií. Prajem dobrú chuť! :-)
  21. Náš mladý si pochutnáva :-))))) to si už 2.krát pridal :D