Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Doniesla som si divinu z rodného kraja..dnes som ju pripravila na bielom víne..je to mäso z diviaka..
3 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som naložila na 24.hod. do nálevu..potom som ho vybrala, utrela, pokrájala na plátky a vyklepala...
- na panvicu som dala roztopiť masť a vyklepané mäso som opiekla z oboch strán..
- k výpeku som pridala pokrájanú slaninu a klobásu..keď sa opiekli, pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla..
- na opečenú cibuľu som dala kečup..spolu som ešte všetko podusila..
- pridala som štipku červenej mletej papriky, pomiešala a pridala som mäso..a podliala som nálevom..z nálevu som pridala aj korenie, nové korenie, bobkový list,klinčeky a borievky a spolu sa všetko dusilo pod pokrievkou na slabom plameni...
- mäso som potrela kremžskou horčicou a podliala som ho malým množstvom nálevu..z nálevu som vybrala aj koreniny a bobkové listy a spolu sa všetko dusilo do mäkka..hotové mäso som podliala vínom a nechala prejsť varom..
- dokončené mäso...pokiaľ sa dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..
- hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..