Diviačia roláda s hubovou plnkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
45 minút príprava |
120 minút na 175 °C |
Postup- Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň
vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame
na drobné kocky, speníme na masle
s tymianom. Pridáme nakrájané huby
a necháme ich pražiť, kým sa z nich neodparí
voda. Osolíme a okoreníme. Necháme
vychladnúť a zapracujeme vajce.
- Diviačí bok naklepeme, osolíme a okoreníme.
Na mäso rozdelíme hubovú plnku.
Dôkladne zvinieme a zviažeme motúzom.
Na spodok pekáča nakrájame cibuľu a roztlačíme
zvyšný cesnak, pridáme rascu
a položíme mäso. Pekáč prikryjeme alobalom
a za občasného podlievania vodou
pečieme asi 2 hodiny pri 175 °C. Po upečení
mäso odložíme na teplé miesto. Pekáč
s upečenou cibuľou a cesnakom postavíme
na oheň, podlejeme hovädzím vývarom
a necháme vyvariť asi na tretinu. Omáčku
rozmixujeme a dochutíme.
- Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame
najemno. Rozmarín rozdrvíme v mažiari,
pridáme do zemiakov. Ďalej pridáme múku,
vajce a osolíme. Vypracujeme cesto. Dlho
nemiešame. Hotové cesto vyvaľkáme na
centimetrový plát a formičkou vypichujeme
placky, ktoré opekáme na oleji dozlatista.
Upečené placky ukladáme na papierové
utierky. Pred podávaním mäso nakrájame
na plátky.
|