Diviačia roláda s hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
45 minút
príprava
120 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame na drobné kocky, speníme na masle s tymianom. Pridáme nakrájané huby a necháme ich pražiť, kým sa z nich neodparí voda. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a zapracujeme vajce.
  2. Diviačí bok naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso rozdelíme hubovú plnku. Dôkladne zvinieme a zviažeme motúzom. Na spodok pekáča nakrájame cibuľu a roztlačíme zvyšný cesnak, pridáme rascu a položíme mäso. Pekáč prikryjeme alobalom a za občasného podlievania vodou pečieme asi 2 hodiny pri 175 °C. Po upečení mäso odložíme na teplé miesto. Pekáč s upečenou cibuľou a cesnakom postavíme na oheň, podlejeme hovädzím vývarom a necháme vyvariť asi na tretinu. Omáčku rozmixujeme a dochutíme.
  3. Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Rozmarín rozdrvíme v mažiari, pridáme do zemiakov. Ďalej pridáme múku, vajce a osolíme. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame. Hotové cesto vyvaľkáme na centimetrový plát a formičkou vypichujeme placky, ktoré opekáme na oleji dozlatista. Upečené placky ukladáme na papierové utierky. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.