Dijonský králik na šalvii

fi0na - fotkafi0na, 3. júna 2014
Dijonský králik na šalvii
Foto: fi0na

obľúbená verzia králika

8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
5 strúčikov
2 PL
3 PL
2 dcl
 alebo mlieko
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Keďže my sme veľkí jedáci, varila som až z kila mäsa :) Trupy som už mala vykostené (z Lidla), nakrájala som ich na väčšie kocky. Cibuľku pokrájanú na drobno opražíme do sklovita, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a kurkumu, opražíme minútku a pridáme mäso. Keď sa zatiahne osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL horčice, podlejeme vínom a dusíme, kým je králik mäkký. Podľa potreby podlievajte vodou.

  2. 2

    K mäsu pridáme baby karotku, struky a na plátky nakrájané šampiňóny. Pridala som trochu čerstvého tymiánu a šalviu. Používam sušenú, podľa mňa je aromatickejšia ako čerstvá. Opatrne teda s ňou, aby úplne neprebila chuť omáčky. Keď je zelenina hotová, zahustíme omáčku smotanou s trochou múky. Dochutíme ešte podľa potreby.

  3. 3

    Podávala som s ryžou. Hodili by sa aj cestoviny alebo halušky.

Diskusia k receptu

safran
veľmi chválim kurkumu, ako v každom bielkovinovom jedle... so sušenými bylinkami naozaj opatrne, sú spravidla 3-5x výraznejšie ako čerstvé, chuť králičieho mäsa je jemná... na víne so zeleninou... výborné aj pekne farebné
staja
Robila som tiež, veľmi podobne, ale bez dijonskej horčice. Mäsko bolo výborné, jemné, šťavnaté. Nabudúce skúsim podľa teba, inšpirovala si ma. Pekný recept.
1x fi0na
eviana
Toto vyzerá zaujímavo... pekne pripravený králik, určite by mi chutilo, chválim :)
1x fi0na




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia