Liečivé elixíry


Recepty liečivé elixíry:

«1 2 ...9 »
Plody bazy čiernej a ich využitie Plody bazy čiernej a ich využitie Vaše

Ked sa povie baza, ako prvé si každý predstaví fantastický sirup z jej kvetov, ale zrelé plody bazy sú tiež nielen zdravé, ale zároveň veľmi chutné, ak viete ako ich pripraviť. Práve sa začína sezóna dozrievania plodov, preto ponúkam pár osvedčených chutných receptov, pripravených tepelnou úpravou, nakoľko sa plody Bazy čiernej nesmú konzumovať surové.

Semizotu mezesi (fotorecept) Semizotu mezesi (fotorecept) Vaše

Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo,alebo príloha ;-P

Hráškova polievka Hráškova polievka Vaše

Tento recept si našiel mnohych fanušikov ,ako v mojej rodine tak i u priatelov a známich.Dufam že bude chutit aj Vám!

Polievka zo zelenej fazule Polievka zo zelenej fazule Vaše

Asi najradšej zo všetkeho mám polievky.Jedávame ich takmer denne.Toto je jedna z mojich oblubenych.Zelena fazula je zdravá zelenina ,ktoru by mali konzumovať hlavne diabetikovia.

Tekvicový prívarok Tekvicový prívarok Vaše

Tento prívar som sa naučila varit podla knihy:kucharka Ludmily Dankovej.Recept pochadza od dolnozemských slovákov.No časom som urobila nejake zmeny,používam viac bylinky a dohliadam na to aby to bolo zdravé ale musí byt aj chutné!

Semizotu Salatası Semizotu Salatası Vaše

Dalšia rastlinka,alebo takpovediac "Divá zeleninka" :-)) ktorej konzumovaním naplníme nielen svoje bruško,ale najmä poslúžime nášmu zdraviu ovela viac,než by ste si mysleli.. ;-P

Feniklové pesto Feniklové pesto Vaše

Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek jedlu, ale najmä ku fazuli, zemiakom, kukurici, alebo ryži. Môžete ho podávať ku všetkým grilovaným pochúťkam: mäsovým, rybacím, syrovým aj zeleninovým alebo ním ochutiť zeleninové polievky, podať ku studeným nárezom zo šunky, syra, najlepšie v kombinácii s paradajkou alebo orechmi. Hotové za 5 minút. Užite si to!

Dusené listy moruše s vajcom (fotorecept) Dusené listy moruše s vajcom (fotorecept) Vaše

Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma,tak isto ako z hroznových.Ale dá sa z nich spraviť aj skvelá príloha,či hlavné jedlo ;-) V dedinke mojej svokry,je toto velmi obľúbený pokrm,ktorý sa robí aj na obmenu so špenátovými listami :-) a občas sa pridá aj mleté mäso ;-D

Raňajkový jahodový džúsik Raňajkový jahodový džúsik Vaše

Na obrázku môžete vidieť moje celé raňajky, vrátane čokoládovo- banánových brownies, ktoré mám uverejnené medzi receptami. Urobila som si k nim však aj vynikajúci "jahodový džúsik". Nie je to úplne smoothies, je to verzia bez mlieka, ale veľmi chutná. :)

Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou Vaše

Idú sviatky a ja okrem príprav liečim syna z virózy aj čajom starých materí.... Naučila ma ho svokra a varím ho vždy pri nachladnutí...

Recept bez obrázku Zázvorový likér Vaše

proti chrípke a nachladnutiu

Púpavové listy na ájurvédsky spôsob Púpavové listy na ájurvédsky spôsob Vaše

Pred prvým kosením trávnika sa žiadalo akosi zmysluplne využiť púpavové listy a sedmikráskové kvietky :-) Myslím, že taký recept tu nie je, aspoň som ho nenašla. Ide o ájurvédsky recept, typicky jarný. Horčiny, obsiahnuté v púpave, sú pre pečeň po zimných sýtych a ťažkých jedlách liek a tí, čo radi skloňujú slovíčko detox, si tiež prídu na svoje.

Špargľa na dalmatínsky Špargľa na dalmatínsky Vaše

Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri typických múrikoch z kameňa, pod olivovníkmi, pri cestách, doslova ako burina. Obsahuje hodnotné vitamíny skupiny B a C, čistia organizmus od škodlivých látok, pozitívne pôsobia na metabolizmus, chránia srdce a krvné žily. Takže ak nám záleží na dobrom zdraví, ide sa do dalmatínskych polí hľadať špargle ...

Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept) Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept) Vaše

recept je od ,,marianna76 ... okopírovaný a doplnený fotopostupom a ,,múdrosťami,, z googla ...... poznáte rozprávku ,, O živej vode,, ... to asi spomínajú tuto tinktúru

Recept bez obrázku Bazový, lipový a agátový sirup Vaše

Je obdobie, začínajú kvitnúť stromy, lipa, baza, agát, javor. Všetky tieto kvety majú svoje čaro na výroby osviežujúcich nápojov. Pokiaľ vládzem, kvety oberám sám, vyberám iba čisté prostredie čo najďalej od komunikácii a iných zdrojov znečisťovania. Oberané kvety neumývam, zbavujem sa tým pelu a nektáru ako aj identickej arómy, ktoré sú základom kvalitného sirupu na prípravu nápojov. Napr. populárne "mochyto" z mätového sirupu.

Ľanové maslo Ľanové maslo Vaše

Toto sladké "maslo" sa dá použiť napr. do koláčov alebo aj len tak na chlieb. Mne osobne veľmi chutí, najčastejšie si ho dávam na domáci chlieb. Vyskúšajte, určite neoľutujete!

Ryžová polievka (tridóšická) Ryžová polievka (tridóšická) Vaše

Ľahká, jednoduchá, rýchla a lahodná, vhodná pre každého, zdravého či chorého. Tridóšické jedlo aj pre vegetariánov aj pre vegánov, nenáročné z každého pohľadu.

52-strúčiková cesnačka 52-strúčiková cesnačka Vaše

Recept ma zaujal hneď svojím názvom a našla som ho na svojej obľúbenej ájurvédskej stránke, z ktorej mi chodia notifikácie. Keďže cesnak milujem a pečený obzvlášť - bolo rozhodnuté :-) V podtitule bolo: porazí kašeľ, nádchu aj norovirus.

Recept bez obrázku Medvedie pesto Vaše

O cesnaku medveďom som napísal viac do diskusie, ale aby sa postup na pesto z jeho listov nemusel komplikovane dohľadávať, pridám ho aj receptov. Je to také naše stredoeurópske pesto; miesto bazalky a cesnaku medvedí cesnak, miesto píniových orieškov vlašské orechy, iba ten olivový olej je zo stredomoria, ale ani ten nie je nutný :o)

Ríbezľový sirup bez varenia Ríbezľový sirup bez varenia Vaše

Viete, že... … 40 guľôčok ríbezlí denne pokryje odporúčanú dávku vitamínu C?

«1 2 ...9 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
123
45678910
11121314151617
18192021 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist