Liečivé elixíry


Recepty liečivé elixíry:

«1 2 ...9 »
Teplý šalát na posilnenie imunity (fotorecept) Teplý šalát na posilnenie imunity (fotorecept) Vaše

Zo zelenej šošovice, červenej quinoi a huby shiitake

Ďumbierový ekrazit Ďumbierový ekrazit Vaše

Nikde som nenašiel recept, ako vytiahnuť z ďumbiera to najlepšie do sirupu, tak som to pred pár rokmi skúsil na spôsob, ako robievame púpavový med. A podarilo sa. Do varenia aj do čaju mi ďumbier príde príliš aromatický, toto je ale úplne iná sila. Je fantastický hlavne na prechodné obdobia, keď nádherne zahreje. A samozrejme je plný vitamínov a minerálov. Dá sa piť len tak, alebo do čohokoľvek, čo znesie ostrú chuť...

Recept bez obrázku Varené víno podľa Jožka Vaše

Našla som tu krásny recept na varené víno. Spomenula som si, ako otcov kamarát Jožko varieval v zime víno, mal vlastné, aj ríbezľové, aj hroznové, výborné. A keďže nás ešte čakajú studené dni a pôjdeme lyžovať, dobrý recept sa hodí. Nebude s fotkami, zlyhala technika.

Orechové raw tyčinky Orechové raw tyčinky Vaše

Tieto tyčinky veľmi milujem. Sú veľmi ľahké na prípravu a sú veľmi zdravé. :) www.tealoverforever.blogspot.sk

Trnkové víno (fotorecept) Trnkové víno (fotorecept) Vaše

Trnky sa zberajú na víno väčšinou v druhej polovici oktobra,ked ich trocha oparí prvý mrazík.Tohto roku je najvyžší čas,lebo mrazík ešte nebol a trnky pri oberaní už opadavajú.Trnkové víno je výborné , výroba je jednoduchá ale trochu zdlhavá.

Poctivý slepačí vývar zlatá polievka (fotorecept) Poctivý slepačí vývar zlatá polievka (fotorecept) Vaše

Traduje sa o ňom všeličo, často sa zamieňa s kuracím, ale jeho zázračné účinky na opicu, prechladnutie, alebo len vzpruha sú jednoznačne podložené množstvom spokojných papkáčov.

Recept bez obrázku Mliečna polievka Vaše

Veľmi rýchli recept môžete uvariť aj za pár minút.

Plody bazy čiernej a ich využitie Plody bazy čiernej a ich využitie Vaše

Ked sa povie baza, ako prvé si každý predstaví fantastický sirup z jej kvetov, ale zrelé plody bazy sú tiež nielen zdravé, ale zároveň veľmi chutné, ak viete ako ich pripraviť. Práve sa začína sezóna dozrievania plodov, preto ponúkam pár osvedčených chutných receptov, pripravených tepelnou úpravou, nakoľko sa plody Bazy čiernej nesmú konzumovať surové.

Semizotu mezesi (fotorecept) Semizotu mezesi (fotorecept) Vaše

Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo,alebo príloha ;-P

Hráškova polievka Hráškova polievka Vaše

Tento recept si našiel mnohych fanušikov ,ako v mojej rodine tak i u priatelov a známich.Dufam že bude chutit aj Vám!

Polievka zo zelenej fazule Polievka zo zelenej fazule Vaše

Asi najradšej zo všetkeho mám polievky.Jedávame ich takmer denne.Toto je jedna z mojich oblubenych.Zelena fazula je zdravá zelenina ,ktoru by mali konzumovať hlavne diabetikovia.

Tekvicový prívarok Tekvicový prívarok Vaše

Tento prívar som sa naučila varit podla knihy:kucharka Ludmily Dankovej.Recept pochadza od dolnozemských slovákov.No časom som urobila nejake zmeny,používam viac bylinky a dohliadam na to aby to bolo zdravé ale musí byt aj chutné!

Semizotu Salatası Semizotu Salatası Vaše

Dalšia rastlinka,alebo takpovediac "Divá zeleninka" :-)) ktorej konzumovaním naplníme nielen svoje bruško,ale najmä poslúžime nášmu zdraviu ovela viac,než by ste si mysleli.. ;-P

Feniklové pesto Feniklové pesto Vaše

Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek jedlu, ale najmä ku fazuli, zemiakom, kukurici, alebo ryži. Môžete ho podávať ku všetkým grilovaným pochúťkam: mäsovým, rybacím, syrovým aj zeleninovým alebo ním ochutiť zeleninové polievky, podať ku studeným nárezom zo šunky, syra, najlepšie v kombinácii s paradajkou alebo orechmi. Hotové za 5 minút. Užite si to!

Dusené listy moruše s vajcom (fotorecept) Dusené listy moruše s vajcom (fotorecept) Vaše

Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma,tak isto ako z hroznových.Ale dá sa z nich spraviť aj skvelá príloha,či hlavné jedlo ;-) V dedinke mojej svokry,je toto velmi obľúbený pokrm,ktorý sa robí aj na obmenu so špenátovými listami :-) a občas sa pridá aj mleté mäso ;-D

Raňajkový jahodový džúsik Raňajkový jahodový džúsik Vaše

Na obrázku môžete vidieť moje celé raňajky, vrátane čokoládovo- banánových brownies, ktoré mám uverejnené medzi receptami. Urobila som si k nim však aj vynikajúci "jahodový džúsik". Nie je to úplne smoothies, je to verzia bez mlieka, ale veľmi chutná. :)

Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou Vaše

Idú sviatky a ja okrem príprav liečim syna z virózy aj čajom starých materí.... Naučila ma ho svokra a varím ho vždy pri nachladnutí...

Recept bez obrázku Zázvorový likér Vaše

proti chrípke a nachladnutiu

Púpavové listy na ájurvédsky spôsob Púpavové listy na ájurvédsky spôsob Vaše

Pred prvým kosením trávnika sa žiadalo akosi zmysluplne využiť púpavové listy a sedmikráskové kvietky :-) Myslím, že taký recept tu nie je, aspoň som ho nenašla. Ide o ájurvédsky recept, typicky jarný. Horčiny, obsiahnuté v púpave, sú pre pečeň po zimných sýtych a ťažkých jedlách liek a tí, čo radi skloňujú slovíčko detox, si tiež prídu na svoje.

Špargľa na dalmatínsky Špargľa na dalmatínsky Vaše

Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri typických múrikoch z kameňa, pod olivovníkmi, pri cestách, doslova ako burina. Obsahuje hodnotné vitamíny skupiny B a C, čistia organizmus od škodlivých látok, pozitívne pôsobia na metabolizmus, chránia srdce a krvné žily. Takže ak nám záleží na dobrom zdraví, ide sa do dalmatínskych polí hľadať špargle ...

«1 2 ...9 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Zapojte sa aj v júli do našej súťaž o najobľúbenejší recept a získajte skvelé ceny na Varecha.sk v kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na júl o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pridajte svoj nápad a zasúťažte si! Čakajú na vás pekné ceny. Aj v júli súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist