Liečivé elixíry


Recepty liečivé elixíry:

«1 2 ...9 »
Trnkové víno (fotorecept) Trnkové víno (fotorecept) Vaše

Trnky sa zberajú na víno väčšinou v druhej polovici oktobra,ked ich trocha oparí prvý mrazík.Tohto roku je najvyžší čas,lebo mrazík ešte nebol a trnky pri oberaní už opadavajú.Trnkové víno je výborné , výroba je jednoduchá ale trochu zdlhavá.

Poctivý slepačí vývar zlatá polievka (fotorecept) Poctivý slepačí vývar zlatá polievka (fotorecept) Vaše

Traduje sa o ňom všeličo, často sa zamieňa s kuracím, ale jeho zázračné účinky na opicu, prechladnutie, alebo len vzpruha sú jednoznačne podložené množstvom spokojných papkáčov.

Recept bez obrázku Mliečna polievka Vaše

Veľmi rýchli recept môžete uvariť aj za pár minút.

Plody bazy čiernej a ich využitie Plody bazy čiernej a ich využitie Vaše

Ked sa povie baza, ako prvé si každý predstaví fantastický sirup z jej kvetov, ale zrelé plody bazy sú tiež nielen zdravé, ale zároveň veľmi chutné, ak viete ako ich pripraviť. Práve sa začína sezóna dozrievania plodov, preto ponúkam pár osvedčených chutných receptov, pripravených tepelnou úpravou, nakoľko sa plody Bazy čiernej nesmú konzumovať surové.

Semizotu mezesi (fotorecept) Semizotu mezesi (fotorecept) Vaše

Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo,alebo príloha ;-P

Hráškova polievka Hráškova polievka Vaše

Tento recept si našiel mnohych fanušikov ,ako v mojej rodine tak i u priatelov a známich.Dufam že bude chutit aj Vám!

Polievka zo zelenej fazule Polievka zo zelenej fazule Vaše

Asi najradšej zo všetkeho mám polievky.Jedávame ich takmer denne.Toto je jedna z mojich oblubenych.Zelena fazula je zdravá zelenina ,ktoru by mali konzumovať hlavne diabetikovia.

Tekvicový prívarok Tekvicový prívarok Vaše

Tento prívar som sa naučila varit podla knihy:kucharka Ludmily Dankovej.Recept pochadza od dolnozemských slovákov.No časom som urobila nejake zmeny,používam viac bylinky a dohliadam na to aby to bolo zdravé ale musí byt aj chutné!

Semizotu Salatası Semizotu Salatası Vaše

Dalšia rastlinka,alebo takpovediac "Divá zeleninka" :-)) ktorej konzumovaním naplníme nielen svoje bruško,ale najmä poslúžime nášmu zdraviu ovela viac,než by ste si mysleli.. ;-P

Feniklové pesto Feniklové pesto Vaše

Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek jedlu, ale najmä ku fazuli, zemiakom, kukurici, alebo ryži. Môžete ho podávať ku všetkým grilovaným pochúťkam: mäsovým, rybacím, syrovým aj zeleninovým alebo ním ochutiť zeleninové polievky, podať ku studeným nárezom zo šunky, syra, najlepšie v kombinácii s paradajkou alebo orechmi. Hotové za 5 minút. Užite si to!

Dusené listy moruše s vajcom (fotorecept) Dusené listy moruše s vajcom (fotorecept) Vaše

Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma,tak isto ako z hroznových.Ale dá sa z nich spraviť aj skvelá príloha,či hlavné jedlo ;-) V dedinke mojej svokry,je toto velmi obľúbený pokrm,ktorý sa robí aj na obmenu so špenátovými listami :-) a občas sa pridá aj mleté mäso ;-D

Raňajkový jahodový džúsik Raňajkový jahodový džúsik Vaše

Na obrázku môžete vidieť moje celé raňajky, vrátane čokoládovo- banánových brownies, ktoré mám uverejnené medzi receptami. Urobila som si k nim však aj vynikajúci "jahodový džúsik". Nie je to úplne smoothies, je to verzia bez mlieka, ale veľmi chutná. :)

Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou Cibuľový čaj s karamelom a majoránkou Vaše

Idú sviatky a ja okrem príprav liečim syna z virózy aj čajom starých materí.... Naučila ma ho svokra a varím ho vždy pri nachladnutí...

Recept bez obrázku Zázvorový likér Vaše

proti chrípke a nachladnutiu

Púpavové listy na ájurvédsky spôsob Púpavové listy na ájurvédsky spôsob Vaše

Pred prvým kosením trávnika sa žiadalo akosi zmysluplne využiť púpavové listy a sedmikráskové kvietky :-) Myslím, že taký recept tu nie je, aspoň som ho nenašla. Ide o ájurvédsky recept, typicky jarný. Horčiny, obsiahnuté v púpave, sú pre pečeň po zimných sýtych a ťažkých jedlách liek a tí, čo radi skloňujú slovíčko detox, si tiež prídu na svoje.

Špargľa na dalmatínsky Špargľa na dalmatínsky Vaše

Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri typických múrikoch z kameňa, pod olivovníkmi, pri cestách, doslova ako burina. Obsahuje hodnotné vitamíny skupiny B a C, čistia organizmus od škodlivých látok, pozitívne pôsobia na metabolizmus, chránia srdce a krvné žily. Takže ak nám záleží na dobrom zdraví, ide sa do dalmatínskych polí hľadať špargle ...

Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept) Medvedí cesnak - tinktúra (fotorecept) Vaše

recept je od ,,marianna76 ... okopírovaný a doplnený fotopostupom a ,,múdrosťami,, z googla ...... poznáte rozprávku ,, O živej vode,, ... to asi spomínajú tuto tinktúru

Recept bez obrázku Bazový, lipový a agátový sirup Vaše

Je obdobie, začínajú kvitnúť stromy, lipa, baza, agát, javor. Všetky tieto kvety majú svoje čaro na výroby osviežujúcich nápojov. Pokiaľ vládzem, kvety oberám sám, vyberám iba čisté prostredie čo najďalej od komunikácii a iných zdrojov znečisťovania. Oberané kvety neumývam, zbavujem sa tým pelu a nektáru ako aj identickej arómy, ktoré sú základom kvalitného sirupu na prípravu nápojov. Napr. populárne "mochyto" z mätového sirupu.

Ľanové maslo Ľanové maslo Vaše

Toto sladké "maslo" sa dá použiť napr. do koláčov alebo aj len tak na chlieb. Mne osobne veľmi chutí, najčastejšie si ho dávam na domáci chlieb. Vyskúšajte, určite neoľutujete!

Ryžová polievka (tridóšická) Ryžová polievka (tridóšická) Vaše

Ľahká, jednoduchá, rýchla a lahodná, vhodná pre každého, zdravého či chorého. Tridóšické jedlo aj pre vegetariánov aj pre vegánov, nenáročné z každého pohľadu.

«1 2 ...9 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.

SÚŤAŽ: Vianočné pohostenie s výrobkami Mecom + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Máme tu december a s ním sviatky Vianoc. Práve na toto obdobie je ako stvorená vianočná šunka spolu s originálnym receptom, ktorú pre Vás pripravil Mecom. Stačí zapojiť sa do súťaže!


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
15161718192021
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist