Dierovec

adina1 - fotkaadina1, 27. mája 2013

....jednoduchý, rýchly, chutný, lacný.... Posúďte sami a vyskúšajte si upiecť tento zaujímavý koláč, ktorý sa hodí len tak "do cesty" ale ozdobený ovocím a Zobraziť celý popis....jednoduchý, rýchly, chutný, lacný.... Posúďte sami a vyskúšajte si upiecť tento zaujímavý koláč, ktorý sa hodí len tak "do cesty" ale ozdobený ovocím a šľahačkou aj ako fajnový nedeľný dezert.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
3 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks
1 ks
Plnka :
250 g
1 ks
1 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
Na posypanie :
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto vložíme do hlbšej misy a ručným šľahačom vymiešame hustejšie vláčne cesto. Vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Urobíme si tvarohovú plnku : zmiešame tvaroh, vajce, van. cukor, kryštálový cukor a hrozienka. Na surové cesto kladieme kávovou lyžičkou striedavo malé kôpky tvarohovej plnky a džemu.

  3. 3

    Takto pokryjeme celý povrch koláča. Pred pečením ho ešte posypeme sekanými vlašskými orechmi. Po upečení vzniknú na miestach plnky diery, podľa ktorých má koláč názov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia