Dezertík nielen pre deti (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ak by ste ešte v tomto predvianočnom čase nemali dosť sladkého,pridávam nenáročný,variabilný a svieži mliečny dezertík

8-10
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Formu na srnčí chrbát vymastíme tukom.Pudingový prášok rozmiešame v studenom mlieku metličkou,pridáme vanilk.cukor, za stáleho miešania privedieme do varu až zhustne.Nalejeme do formy.Necháme v chlade stuhnúť.
  2. Do kastrólika nasypeme ryžu,zalejeme mliekom,pridáme cukor,maslo a štipku soli.Privedieme do varu,občas zamiešame,aby neprihorela a varíme na kašu,až je ryža skoro rozvarená.Medzitým nám puding vychladol(vonku je už pekne chladno), do stredu navrstvíme cestičku z drobného ovocia,čo kto ráči(jahody,maliny,ríbezle,lesná zmes...)ja som mala zmrazené maliny.Pár kúskov si necháme na ozdobu.
  3. Nasleduje ryžová kaša,naplní nám celú formu.Dáme prikryté do chladu aspoň na 2-3 hodiny.
  4. Stuhnutý dezert opatrne vyklopíme na tácku,ozdobíme čerstvou šľahačkou a zvyšným ovocím.Nabudúce dám ovocie ešte skôr,ako stuhne puding,aby sa doňho pekne zaborilo,myslím,že to krajšie ukáže na reze.Deti nám budú za túto zdravú maškrtu vďačné:-)Fantázii sa medze nekladú - puding môže byť aj farebný,mliečna ryža karamelová,namiesto ovocia čokoládové hoblinky atď.
  5. Takto vyzerá v reze