Dezertík nielen pre deti (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ak by ste ešte v tomto predvianočnom čase nemali dosť sladkého,pridávam nenáročný,variabilný a svieži mliečny dezertík
8-10 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Formu na srnčí chrbát vymastíme tukom.Pudingový prášok rozmiešame v studenom mlieku metličkou,pridáme vanilk.cukor, za stáleho miešania privedieme do varu až zhustne.Nalejeme do formy.Necháme v chlade stuhnúť.
- Do kastrólika nasypeme ryžu,zalejeme mliekom,pridáme cukor,maslo a štipku soli.Privedieme do varu,občas zamiešame,aby neprihorela a varíme na kašu,až je ryža skoro rozvarená.Medzitým nám puding vychladol(vonku je už pekne chladno), do stredu navrstvíme cestičku z drobného ovocia,čo kto ráči(jahody,maliny,ríbezle,lesná zmes...)ja som mala zmrazené maliny.Pár kúskov si necháme na ozdobu.
- Nasleduje ryžová kaša,naplní nám celú formu.Dáme prikryté do chladu aspoň na 2-3 hodiny.
- Stuhnutý dezert opatrne vyklopíme na tácku,ozdobíme čerstvou šľahačkou a zvyšným ovocím.Nabudúce dám ovocie ešte skôr,ako stuhne puding,aby sa doňho pekne zaborilo,myslím,že to krajšie ukáže na reze.Deti nám budú za túto zdravú maškrtu vďačné:-)Fantázii sa medze nekladú - puding môže byť aj farebný,mliečna ryža karamelová,namiesto ovocia čokoládové hoblinky atď.
- Takto vyzerá v reze