Višňová pena
Dezert z ryžového „skla“ a višňovej peny
Autor receptu: redakcia
Postup- Višňová pena: Smotanu vyšľaháme. Odkôstkované višne
rozmixujeme s cukrom a pomaly zašľahávame
do smotany. Plátok želatíny namočíme do vody a zohrejeme, kým sa nerozpustí. Odoberieme trocha višňovej peny a rozmiešame so želatínou, aby sme
vyrovnali teploty. Potom obidve masy zmiešame dokopy a necháme zatuhnúť v chladničke.
- Čokoládová pena: Čokoládu roztopíme
vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na
izbovú teplotu. V druhej miske vyšľaháme
vajíčko s cukrom do peny a v ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie. Do čokolády vmiešavame vajíčka a nakoniec vyšľahanú smotanu
a rum. Penu necháme zatuhnúť na 2 – 3 hodiny.
- Jedlé sklo pripravíme vyprážaním ryžového papiera. Peny striedavo striekame na ryžové sklo, prekladáme ďalším ryžovým sklom a vrstvíme na tri poschodia.
|