Jablkový dezert

Dezert z pečených jabĺk

Autor receptu: pivonka

Tento recept som mala napísaný len na takom útržku papiera a prišiel mi pod ruku práve keď som uvažovala, čo s darovanými jablkami. Úroda jabĺk je hojná, skúste, je to rýchly, ľahký a veľmi chutný dezert.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. V surovinách množstvo neuvádzam, sama som dávala "přiměřeně". Najprv si nasekáme orechy. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Ja som si aj orechy aj jablká pripravila na robote.
  2. Misu z jenského skla som ničím nevymazala. Dala som vrstvu jabĺk, posypala orechami a pokvapkala medom. Potom som urobila tak isto druhú vrstvu. Ak je treba, môže sa urobiť aj tretia vrstva. Upečieme. Voňala celá kuchyňa.
  3. Upečené a vychladnuté jablká podávame s kopčekom kyslej smotany posypané škoricovým cukrom.