Jablkový dezert
Dezert z pečených jabĺk
Autor receptu: pivonka
Tento recept som mala napísaný len na takom útržku papiera a prišiel mi pod ruku práve keď som uvažovala, čo s darovanými jablkami. Úroda jabĺk je hojná, skúste, je to rýchly, ľahký a veľmi chutný dezert.
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- V surovinách množstvo neuvádzam, sama som dávala "přiměřeně". Najprv si nasekáme orechy. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Ja som si aj orechy aj jablká pripravila na robote.
- Misu z jenského skla som ničím nevymazala. Dala som vrstvu jabĺk, posypala orechami a pokvapkala medom. Potom som urobila tak isto druhú vrstvu. Ak je treba, môže sa urobiť aj tretia vrstva. Upečieme. Voňala celá kuchyňa.
- Upečené a vychladnuté jablká podávame s kopčekom kyslej smotany posypané škoricovým cukrom.