Dezert Orlík

Autor receptu: mojack

- podľa požiadaviek členov rodiny sa pôvodný recept upravil.

Suroviny

Postup

  1. Cukor vymiešame s vajcom, medom, maslom, mliekom na miernom ohni. Stále miešame.Ak nám začne vriet odstavíme a pridáme sodu bicarbonu.Pri miešaní sa urobí hustá pena, ktorú horúcu zapracujeme do múky.S cestom sa výborne pracuje ak je teplé. Potrebujeme 3 pláty cesta.
  2. Na prvú čast rozvaľkaného surového cesta rozotrieme plnku. Pnka: Cukor, med a orechy dám skaramelizovat a za stáleho miešania pridávam maslo. Dáme to upiect
  3. 2 a 3 plát upečieme čistý.
  4. Krém: Múku uvaríme v mlieku a vychladené postupne pridávam do výšlahaného masla s cukrom. Pár kvapiek rumu nezaškodí pridat do krému. Tento krém natriem na prvý plát cesta. Priložíme druhý plát, ktorý natriem druhou polovicou krému. Posledný priložím tretí plát orechovou stranou hore, nemusím dávat žiadnu čokoládu pretože orechy na ceste nám krásne ukážu.