Detská krupicová kaša z mikrovlnky

diabambulka - fotkadiabambulka, 26. júla 2011

Veľmi rýchla večera pre naše malé ratolesti...Recept som našla na internete a kašu už pripravujem len takto. Skôr čakám po zverejnení tohto receptu vlnu Zobraziť celý popisVeľmi rýchla večera pre naše malé ratolesti...Recept som našla na internete a kašu už pripravujem len takto. Skôr čakám po zverejnení tohto receptu vlnu kritiky, ale mne sa páči aký je naozaj rýchly, neurobia sa vám žiadne hrčky a zamažete minimum riadu..

1
porcia
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

25 g
250 ml
 štipka
1 PL
1 čajová lyžička
 , kakao, alebo granko /kto čo má rád/




Postup

  1. 1

    Do hlbšej misky vhodnej do mikrovlnky nasypeme detskú krupicu. Zalejeme studeným mliekom, rozmiešame, pridáme štipku soli a vložíme do mikrovlnky na 2 minúty pri výkone 700 W. Po dvoch minútach premiešame a opäť vložíme do mikrovlnky na 2 minúty opäť pri výkone 700 W. Hotovú kašu vyberieme, pridáme cukor podľa chuti, premiešame, dochutíme maslom, škoricou (alebo kakaom či grankom )... A tu je spokojný malý stravník :-)))

    Detská krupicová kaša z mikrovlnky - obrázok 1

Diskusia k receptu

dorisa
Prečo vlnu kritiky? Ja už nemám komu pripravovať kašičku, teraz mi akurát aj mikrovlnka zhorela, tak si asi od nej naša rodina na určitý čas oddýchne. Je to dobrý návod pre zaneprázdnené mamičky, ako svojim malinkým urobiť rýchlo kašu. Som zas o niečo múdrejšia. Malému očividne chutí...:)
eunika
keď vidím ako drobčekovi chutí, hneď by som si dala:-)))
macusa
super super! este som nic nejedla tak bude krupicka! dakujem
sovka62
Možno ťa budú kritizovať, je tu pár odporcov mikrovlnenia, ale mne tvoj recept pripadá lepší, ako keď mamičky pchajú do dieťata instatnú kašu, to je naozaj hnus, asi to samé nikdy neochutnali.
sylvinka
Absolútne súhlasím so @sovka62 ,keď bol Miško malý,raz som takú instantnú potvoru kúpila,ochutnala a...letela do koša.Takže určite je takáto krupičková kaša lepšia. A máš zlatého synčeka :-)
bimka
..no, aj keď by sa to niekomu nepáčilo, malí stravníci keď majú chuť do jedla, tak to musia mať hneď !!! a v tom je to fajn...
bimka
..no, aj keď by sa to niekomu nepáčilo, malí stravníci keď majú chuť do jedla, tak to musia mať hneď !!! a v tom je to fajn...
vierik
Prečo neskúsiť,ja osobne mám krupicu rada a uvarím si hocikedy,tak vyskúšam Tvoju jednoduchšiu...díky za nápad :-)
pivonka
Ja mám vnúčatá už trochu väčšie, ale krupičkovú kašičku ľúbia a občas aj žiadajú. Príde vhod taký rýchly recept, keď už sú netrpezlivé.
tatianafm
Super, to by ma veru nenapadlo, že krupička v mikrovlnke. Hlavne v lete keď, ak je pekné počasie, tak sme väčšinu dňa vonku a detí prídu hladné ako vĺčatá, tak rýchlo šup šup niečo pripraviť. A aj my s tatom si pochutíme na krupičnej kaši :)
delina
no jaom tu za odporcov, pretoze literatura hovori: pri varení bielkovín v mikrovlnke stúpa riziko vzniku kancerogénnych látok... ja toto u dcerky riskovat nemienim...
diabambulka
Ďakujem všetkým, za milé ohlasy. Ja mám tiež netrpezlivé dieťa a tak sa mi to hodí taká rýchlovka pre malého hladoša. Dokonca som ju takto naposledy pripravovala aj manželovi, keď mal chuť na krupicovú kašu a pochválil :-))) Ešte raz ďakujem a prajem pekný deň...
delina
@sovka62
@sylvinka
MAm taku jednu instatnu kasu pred sebou, aj ked moja dcera ich nikdy moc nejedla.. ale obsahuje bifidobakterie Bifidus, zinok, zelezo a vitaminy A a C...
kata50
@diabambulka , aj vo mne hrklo, že krupicová kaša pre deti , pripravovaná pravidelne v mikrovlnke ??? Verím, že tento názor zmeníš a si natoľko šikovná, že si čas varenia stanovíš tak, aby to deťúrence vydržali, kým sa kaša v mlieku klasicky uvarí. Veď pri tebe neodpadnú od hladu - si perfektná kuchárka. :-))
diabambulka
kata50, máš pravdu, čas si nájdem, ale pre čas núdze je to dobré východisko...ozaj a viete kto je u nás špecialista na kašu ? Náš tatino, ktorý ju varí rád a vo veľkých množstvách, pretože nikto neodolá:-))) a ďakujem za kompliment.
julica
ja krupicu jedavam dost casto, na sporaku mi to trva mozno pat minut, ked varim len pre seba. pred dovarenim este prisypem trosku krupice, aby bola hrckava, uz ako mala som kricala, ze chcem taku s hrckami :) skusila by som aj tuto, ale nezababre ta krupicka mikrovlnku? zvykne sa spravat ako "sopka" :)
ailuj82
aj ja mám rada krupicu, ale túto si určite nespravím, nemám mikrovlnku :(. Ale nápad je to dobrý....
diabambulka
julica, po prvých dvoch minútach to vypnem a premiešam, lebo to začína troška hustnúť. Opäť zapnem na dve minúty, až ku koncu druhej mitúty sa začne dvíhať mlieko, lebo vrie a preto je dobré to robiť vo vyššej nádobe. Stačí vypnúť premiešať a hotovo...Mikrovlnka je čistá, nič nevybuchuje ako sopka :-)))
celeblith
a ja som prave dnes dostala tip od kamosky (mamicky), ze vraj je krupicova kasa chutnejsia a sladsia ak sa robi v ryzovom mlieku :)
anina43
potešila som sa tomuto receptu, niekedy by som si dala aj ja krupicovú kašu, v seniorskom veku sa vraciame chuťami späť do mladosti, no nechce sa mi stáť a miešať. vyskúšam, ďakujem za rcp. veď čo už dnes neškodí ? keby boli mikrovlnky také škodlivé, asi by ich stiahli z predaja
lenkanagy
Aj ja som tu za odporcov mikrovlniek....mlieko by som sa neodvážila dať vôbec do mikrovlnky....kedysi som ju sice mala a aj používala, ale teraz je mikrovlnka hodena v komore iba pre potreby navštevujúcich stravníkov a ani tý možno nevedia, že je tam :-) Jednoducho v kuchyni nie je a tým pádom si na ňu ani nik nespomenie...:-))) Podľa mňa mikrovlnka zabije všetko živé v strave...a keby len to...:-(
kata50
Presne tak ! V mikrovlnke vzniká neskutočne silá energia, ktorá rozkmitá molekuly vody v potravinách. Vzniká veľmi rýchlo teplo, ktoré pôsobí na potravinu a parádne ju " upraví ". Preto je proces prípravy varenia v mikrovlnke taký rýchly. Také teplo ( energiu ) nedosiahneme pri bežnom varení. Nuž , ale nech sa každý rozhodne sám, čo bude jesť. :-))
weron0605
dnes som varila krupicu prvy krat v zivote a napad s mikrovlnkou je super! bola vynikajuca! inak varit uz ani nebudem :)
diabambulka
weron0605, tak som rada že niekto vyskúšal :-))) nieje pracná, málo riadu a z času na čas pamlsok. netvrdím že je super-zdravá, keď tu čítam o mikrovlnkách a ich žiarení, ale mikrovlka má byť náš pomocník a myslím si že dnes ju už má doma si každý :-)
amayapjo
Mne sa krupica veľmi páčila ;) presne taká ako od starkej...za malú chvíľu a bez hrčiek..no čo nato povedať! Paráda ;)
hubarka35
aj mne sa páči takto rýchlo uvarit krupicu-robievam občas i puding podobne....čo všetko škodí...?volakedy jogurt,miláčik mal spotrebu 1-2dni a teraz mesiac niektoré....sú napchaté chémiou a kadečím aby vydržali tolko...a to si myslíme aké zdravé to je pre deti a všetky tie umelé farbivá čo sa nachádzajú vo všetkom......takže teraz čo škodí a čo nie?mikrovlnka alebo umeliny-kozervanty?
bibia1
u nás krupička frčí permanentne a ľúbime ju všetci, aj včera som veru varila z 1,5 l mlieka :)
45678
Hm!...že by výrobcovia mikrovlnky boli sponzorovaní farmako-spoločnosťami a poškodzovali by nám zdravie?
Isto, každý má právo na svoj názor, no osobne, aj keď mi zdravie, nielen svoje, nie je ľahostajné, myslím, že je okolo nás oveľa viac faktorov, ktoré poškodzujú naše zdravie. Ak by príprava jedál v mikrovlnách bola škodlivá, sotva dostanú tieto výrobky certifikát pre používanie v domácnosti. Skôr by som sa pri príprave krupicovej kašičky zamýšľala nad kvalitou mlieka, ktorá nám je dostupná, žiaľ, nie vždy to vieme ovplyvniť.

@diabambulka ďakujem za tip :-) nech malinkému kašička chutí naďalej.
diabambulka
45678, ďakujem som rada že niesom sama kto si myslí, že ak by to bolo naozaj také škodlivé tak to prestanú vyrábať...-mikrovlnky, majú byť našimi pomocníkmi :-D
danielcacka
nám deťom Černobyľu už tá jedna mikrovlnka nejako extra neuškodí....... :-)
tuším vyskúšam takúto krupicu,mna odrádza to dlhé varenie a miešanie, pritom naša malá ju má veľmi rada, ale ju stále presvedčím na niečo iné, aby som ju nemusela variť, ďakujem za tip
diabambulka
danielcacka, veľmi som sa pobavila na tvojom komentíku :-) tajomstvo úspechu tejto kaše je len hlbšia miska ( pre istotu ), inak je to rýchle, žiadne riady a z času na čas je to vďačné :-) držím palce...
frawd
Pre odporcov mikrovlniek: Argumenty, ktoré ste tu uviedli sú postavené na vode. Viete vôbec, čo sa deje s vaším mliekom v hrnci nad plameňom? Mlieko v mikrovlnke zohrievam denne. Nevidím dôvod, prečo by som tak nemal robiť.
diabambulka
horvatocka, ste zlatá. Vidím, že dnes ste sa nechali inšpirovať mojimi rýchlymi receptami :-)))
danisovic921
načo kritika? Veď ten nápad je veľmi super, mňa osobne by to nenapadlo....ale je veľmi dobrý a rýchly....len ja som si namiesto škorice alebo kakaa....dala len maslo, cukor a trošku punčovej polevy v prášku, znie to trochu divne, ale chuťovo je to výborné :)
diabambulka
danisovic921 nooo tá punčová poleva je naozaj netradičná na krupicovú kašu, ale prečo nie k konečnom dôsledku môže to byť zaujímavá, nová a netradičná chuť a pre deti aj oku lahodiaca, oni majú radi všetko čo je farebné :-)
mattc
Ahoj, ja mam rad krupicovu kasu velmi hustu, tak ze v nej stoji lyzicka ked ju do kase zapichnem. Myslis ze sa to da tvojim receptom @diabambulka ? Nechce sa mi stat 10 min pri sporaku, tak sa mi zapacila myslienka tvojho receptu.
diabambulka
ahoj mattc, dá sa to akurát musíš zmeniť pomer krupice. ja dávam napr. 150 ml mlieka a 15g krupice, alebo 250 ml mlieka a 25g krupice, tak ak ju chceš extra hustú tak pridaj krupice, napríklad 200ml mlieka a 25-30g krupice a zaručene bude extra hustá :-) držím palce
mia2404
tak tvoj nápad je fakt dobrý,,,,, aspon v robote máme dobré ranajky s kolegynkou:-) za pár minut
sestricka126
parada :) super recept a hlavne rychly :) ukladam do kk a v pripade nudze vyuzijem :) vecsinou varim na sporaku.....ale aj toto neni zly napad :)
davy
pro Kata50 + Lenkanagy a další odpůrce mikrovlnek. Jsem profesionální servisní technik mikrovlnných trub a opravoval jsem mikrovlnky 25 let. A nejen opravoval, ale také testoval a hlavně v nich ohříval, vařil a pekl. A o mikrovlnné procesy se zajímal i z hlediska zdravotního. Mohu zodpovědně prohlásit, že mikrovlnný ohřev nikde nic nerozbíjí a nepoškozuje víc než voda v kotlíku ohřívaná na ohništi. Odpůrci mikrovlnek, hájící naše zdraví, asi nikdy neviděli rozbor vzduchu ve velkoměstech, asi netelefonují mobilním telefonem, nepoužívají wifi routery ani počítače, nedívají se na televizi a letištím se vyhýbají vždy několika kilometrovými objížďkami. Na volném prostranství chodí vždy a pouze v protichemickém obleku opatřeným na svrchní straně kovovým povrchem, který pečlivě, co pár kroků, uzemní jako ochranu proti elektromagnetickému vysokofrekvenčnímu smogu. Asi nikdy nečetli složení většiny tzv. trvanlivých výrobků, protože kdyby to četly/i, tak zjistí, co svinstva je v potravinách, které denně konzumují a jak mnoho je náš organismus každý den vystavený vysokofrekvenčním kmitům.
Kdo zkoušel někdy zlomit kus drátu ohýbáním sem tam a zjistil, že v místě ohybu se ten drát ohřeje, tak v jednoduché formě rozkmital molekuly toho kovu a stejně tak to dělá magnetron v mikrovlnce s molekulami vložené potraviny jen frekvencí 2,45 Ghz. A to je celé. Ještě další povídání je tady:  www.vitalia.cz/clanky/bojite-se-mikrovlnky/...

Mikrovnkám zdar !!! Davy.
diabambulka
Tlieskam ti :-):-):-) a teším sa prajem pekný deň, idem rovno kuknut babovku čo si vyskúšal a odporučil:-)
mariaklara
Ja robím často puding v mikrovlnke, tak prečo nevyskúšať aj kašičku....vďaka za recept....:-)
aisha2110
Ďakujem za recept. Ešte nikdy som neurobila krupicu za 4 minútky. Takto mi to pomôže, lebo kým sa robí krupica v mikrovlnke môžem robiť niečo iné. Šetrí to čas, ktorého mám pri troch deťoch malo a hlavne ráno keď neviem čo skorej urobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia