Deravá buchta fotorecept

akeber - fotkaakeber, 22. apríla 2011
Deravá buchta (fotorecept)
Foto: akeber
30 min minút
príprava

Suroviny

Cesto:
2
3 poháre 2dl
1pohár 2dl
2poháre 2dl
1
1
2 poháre 2 dcl
Poleva do koláča:
2 poliev.lyž
3 poliev.lyž.
3 poliev . lyž teplá
2 poliev.lyž
125 dkg
15 dkg
Puding:
Šľahačka v prášku:
mlieko podla návodu




Postup

  1. 1

    Kryštál cukor a dve vajcia vymiešame v mixérom , pridáme dva poháre mlieka , jeden pohár oleja , znovu premiešame .Pridáme polohrubú múku , prášok do pečiva , vanilkový cukor.Keď je to všetko zmixované vylejeme cesto na vymastený a múkou vysypaný plech dáme piecť na 180 stup.c.

    Deravá buchta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa cesto pečie , urobíme si polevu ktorú potom vylejeme na horúci koláč . No vopred urobíme vydličkou diery v ceste kde budeme polevu liať. POLEVA : 125 dkg masla roztopíme na miernom ohni s 15 dkg práškového cukru , 2 pol. lyžice kakao ,3 pol.lyžice rumu , 3 pol.lyž.teplej vody ,2 pol.lyž. mlieka . Diery v ceste treba urobiť väčšie a tam vlievame polevu . potom necháme cesto vychladnúť .

    Deravá buchta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si hustý kakaový puding (môžeme aj iné druhy pudingov , podľa chuti ). Ten po vychladnutí natrieme na cesto .A na puding natreme šlahačku ktotú si pripravíme podľa návodu na obale . posypeme grankom alebo nastrúhame čokoládu . Dobrú chuť .

    Deravá buchta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť !

    Deravá buchta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
No prosím - ďalšia buchta miesto koláča. Akeber, nie si náhodou z Čiech ? Tento koláč ( buchtu) som si už uložila, páči sa mi, niekedy spravím. Pudingové mám rada.
akeber
Nie nie som z Čiech , ale mám ho od mojej naj. priateľky a ona je z Čiech.Práve som ho dokončila rada by som pridala aj fotky len neviem ako na to .
jatanika
@akeber , klikni si hore na Moje recepty a potom Upraviť... tam budeš mať pri jednotlivých bodoch postupu možnosť Pridaj obrázok
cica2
aj mne sa receptík páči, už je v kk:))
dorisa
Koláčik je určite výborný, už je v mojej KK.
zdezda
:-) veľmi sa mi páči Tvoj receptík, oceňujem, že sa nemusí nič vážiť, také pečenie mám najradšej, musí byť výborný, určite ho vyskúšam:-)
akeber
Ďakujem , verím že vám bude chutiť . :))
maminkatn
ja ho poznam ako kolac po telefone,,,ale robi sa troska inak,,,do piskoty sa,,,,naleje,,po,,lyziciax,,pudink,,,,vzdy inaksi ako je cesto,,ked je cesto bilele tak tmavy alebo naopak,,,da sa upiect,,,,nexa sa vyxladnut,,,,na vrx sa vyleju tri kysel smotany s tromi vanilk,,cukrami,,mnam,,mnam,,je vybornyyyyyyyyy
motyka
Akeber, tak som si prešla celú Tvoju stránku. Máš výborné, praktické a iste aj chutné recepty. Určite sa k Tvojej stránke vrátim a uložím dosť receptov do svojej KK. Teraz už musím končiť. Ďakujem za dosť receptov. Rada si vyskúšam nové veci. Najbližšie určite tento koláčik. Nie moc drahý, nenáročný na prácu a podľa surovín, určite nám bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia