Deň a noc z mamičkinej truhlice (fotorecept)

Autor receptu: marijanka712

Tento týždeň sme si pripomenuli smutné výročie mamičky , ktorá medzi nami už 13 rokov nie je. Spomenuli sme si aj na naše pekárske začiatky .Sme traja súrodenci mamka nám každý týdeň niečo napiekla lacné, ale hlavne ,aby toho bolo veľa za predpokladu, že sme jej pomáhali miešať.Brat mal najväčšiu silu on začínal potom sestra a na mne bolo to dokončenie, tak sme prišli na náš oblúbený zákusok spolu s bratom sme dolepili recept a tu je výsledok.

30min minút
príprava
20min minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Iste sa budete čudovať , že s takýmto dávkovaním ste sa nestrtli .My si na to dobre pamätáme, lebo sme mali takú váhu, že na jednej strane sa kladlo závažie a na druhej strane potraviny, tak sme si položili miesto závažia vajíčka a vážili všetky ingrediencie do zákuska. Najprv tuk vtedy bol len Smetol aj teraz som ho obavila v AGRE , odobralo sa z váhy 1PL smetlu a doplnila masťou barvčovou, potom cukor práškový a múka.
  2. ako vidieť pripravila som aj mlieko , lebo brat tvrdil, že mlieko tam ide ja zase nie, ale nakoniec som mala ja pravdu mlieko som tam vôbec nedala. preto tu svieti na tomto obrázku.
  3. Nakoľko tu nemám bratové ruky hodila som to do šlahača a začala miešať metlami hnetacími lebo tuk je dosť ťažko miešateľný...nechala som to dobre rozmiešať a potom som tam šupla jedno vajíčko
  4. postupne som zamiešala všetky vajíčka , ale po každom som to dôkladne rozmiešala
  5. až tam boli všetky vajíčka mne to trocha zriedlo aj som sa zľakla čo zle robím , ale asi som bola netrpezliva a poriadne to nerozmiešala tie vajcia. Viem, že ked sme to ručne miešali tak to bolo ako šlahané maslo a prisypala so nakoniec velmi pomaly múku za stáleho miešania odstavila a takto by mala vypadať konzistencia cesta ako na obr, č.5
  6. pripravila som si plech to je dávka pre menší plech ja som to dala na 35x25 cm na spodok som dala papier polku cesta som nafrckala biele cesto do druhej polovice som primiešala kakao a doplnila diery na ceste asi takto- nemusíte ku kraju lebo cesto má tendenciu rozliať to som si pamätala to som stále robila ja , ked si myslíte, že to bolo nedávno tak sa parádne mýlite je tomu najmej päťdesiať rokov dozadu....
  7. rúru som si predhriala na 200stup. a zákusok som vložila do rúry na 17-25min
  8. takto sa to pieklo v rúre
  9. polevu som dokonale vymiešala naliala na na vychladnutý zákusok nechala stuhnúť a vykrajovala naše povestné mesiačiky , ktoré sme všetci zbožňovali svieže citronove, šťavnate proste maminkiné božské koláčiky.