Demikát

jaroslavzidek - fotkaJaroslav Žídek, známy šéfkuchár, 9. decembra 2015
Demikát
Foto: Jaroslav Žídek

Suroviny

300 g
10 g
500 g
15 g
2 ČL
1 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka (alebo kyslá smotana)
1/2 ČL
2 ks
2 ks
5 ks
1 krajec
2 PL
 (na prípravu bravčového vývaru)




Postup

  1. 1

    Orestujeme si cibuľu a cesnak na masti vytopenej zo slaniny, pridáme rascu, bobkový list, nové celé korenie, čierne celé korenie. Pridáme mletú červenú papriku, chvíľku opečieme, aby paprika nezhorkla a podlejeme vodou. Pridáme bravčovú kosť a uvaríme vývar cca. 1,5 hodiny (v tlakovom hrnci 30 minút)

  2. 2

    Očistené na kocky nakrájané zemiaky uvaríme vo vode do mäkka. Časť zemiakov rozšľaháme a časť si odložíme. Použijeme ich ako vložku do polievky.

  3. 3

    Vývar scedíme a zmiešame s rozšľahanými zemiakmi a pridáme bryndzu rozmiešanú v šľahačke. Ochutíme soľou a korením.  Solíme až nakoniec, lebo bryndza je veľmi slaná. Chvíľu povaríme a napokon zjemníme kyslou smotanou.

  4. 4

    Chlieb nakrájame na kocky a opečieme na bravčovej masti.

Diskusia k receptu

maska10
Vau vyzera celkom vabne,urcite vyskusam ukladam a davam5*
radox1
ja robim demikat pravidelne,mam tu podobnu verziu a inspiraciu som vtedy prevzal od p.Opletala,s ktorym ste tusim boli kolegovia.
dosa
mňam... parádny demikát




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia