Delikátne kuracie prsia

Autor receptu: mandarin999

Recept som opäť vymyslela sama, nie je inširovaný žiadnym iným a zaručujem, že ide o naozaj veľmi chutný, lahodný a do tretice i jednoduchý recept na kuracie prsia. Kuracie prsia sa dajú pripravovať na veľa spôsobov a tu je jeden z nich. Ja som ho robila priateľovi ako chutnú a bohatú večeru, no toto jedlo je ideálne na obed.

6
porcií

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila zemiačiky. Celé v šupke som ich umyla, vysušila a nakrájala na tenšie mesiačiky, aby sa dobre prepiekli. Poukladala som ich na plech, posolila a poliala olivovým olejom vopred zmiešaným s korením na americké zemiaky. Pridala som k nim nakrájané cherry rajčinky. Nakoniec som ich posypala trochou sušeného cesnaku a dala piecť do rúry. Piekla som pri teplote 200 - 220 stupňov cca 35 - 45 minút.
  2. Ako druhé som sa vrhla na mäso. Celé, nenarezané kuracie prsia som posolila, pokorenila a posypala provensálskymi bylinkami. Následne som ich orestovala na rozhorúčenom oleji z každej strany. Potom som ich narezala zvisle, ako je možno vidieť aj na obrázku a do medzier som vložila plátky mozarelly (Mozarellu som si vopred nakrájala). Takto som to dala zapiecť do rúry na cca 20 min.
  3. Ďalšou prílohou je syrovo-smotanová omáčka. Úplne jednoduchá a vynikajúca. Smotanu zmiešame s mliekom, osolíme, okoreníme a dáme variť. Postupne pridávame syry. Ja som použila Goudu, Mozarellu, Parmezán a tavený syr. Môžte použiť rôzne druhy syra, chute a kombinácie mixovať tak, ako máte radi. Nakoniec som omáčku ochutila bazalkou a pretlačeným cesnakom. Ak sa Vám zdá byť riedka, stačí ju zhustiť troškou múky rozrobenej v mlieku a následne pridanej do omáčky.
  4. Poslednou prílohou bola dusená zeleninka. Ja som sa rozhodla pre kombináciu baby karotky a strúčikov zelenej fazuľky = pestrá a veľmi dobrá kombinácia. Zeleninku som osolila, posypala bylinkami a udusila. Tak a už len naservírvať a pochutiť si.