Kuracie soté
Kuracie soté

Delikatesné kuracie soté s ananásom

siuuu - fotkasiuuu, 23. júna 2019
Delikatesné kuracie soté s ananásom
Foto: siuuu

V posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a ovocia. Tento recept vznikol náhodou - dávnejšie som kúpila Zobraziť celý popisV posledných rokoch sa mi nejako zmenili chute - obľúbila som si kombináciu mäsa a ovocia. Tento recept vznikol náhodou - dávnejšie som kúpila veľký ananás a potom som rozmýšľala čo s ním. Popozerala som viacero receptov, ale v každom mi niečo vadilo, tak som si vytvorila svoju verziu a odvtedy toto jedlo patrí k našim najobľúbenejším. Je jednoducho delikatesné. Takže ak sa nebojíte kombinácie mäsa a ovocia smelo do toho.

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

30 g
1 ks veľká
400 g
150 g čerstvý
250 ml (alebo voda)
podľa chuti
podľa chuti
1 zarovnaná ČL
1 zarovnaná ČL
1 dl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na masle opečieme pokrájanú šalotku, pridáme pokrájanú chilli papričku, pokrájané kuracie mäso, pár minút opekáme, pridáme ananás pokrájaný na malé kúsky, podlejeme ananásovou šťavou alebo vodou a pár minút necháme prebublávať. Dochutíme soľou, korením, kurkumou a karí korením, pridáme kokosové mlieko, necháme prevariť a podávame. Ako prílohu odporúčam ryžu.

  2. 2

    Klasické servírovanie :

    Delikatesné kuracie soté s ananásom - obrázok 2

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja som tiež bola minulý týžden robila raz na večeru na kocky pokrájané kuracie stehná s ananásom.Len tak bez štavy,opečené,sol,čierne korenie a chili :-) Bolo to celkom dobré,ale tvoja verzia sa mi páči ovela viac :-) Raz vyskúšam,vdaka.
1x siuuu
evulka67
Mám rada kombináciu mäska a ovocia, slinky sa mi zbiehajú, určite vyskúšam!!! Recept uložený v KK, ďakujem za inšpiráciu!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia