Dekorované a pečené bravčové karé

Autor receptu: patroveckypitrs

Toto mäso bolo na dnešnú Karolovu oslavu. Je to jednoduché a pritom dobrá chuť. K tomuto mäsu som urobil ešte včera cviklový šalát, ktorý sa k tomu veľmi hodil, od @Evusik, ktorej ďakujem za recept.

5
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú slaninu surovú s kožou neudávam váhu, lebo jej toľko treba, aby sa pokrylo mäso na vrchu asi 1/3. Slanina nie moc vysoká asi 1 cm hrúbka. Červené a čierne korenie rozdrvíme na hrubo. Karé osolíme cele cesnak roztlačený alebo nasekaný dáme na vrch, no nie všetok necháme aj na slaninu. Na takto upravené mäso položíme slaninu s kožou nahor. Kožu uviažeme k mäsu, aby nám z mäsa počas pečenia nepadala. Teraz to cele natrieme olivovým olejom a posypeme zvyšným cesnakom a rozdrveným korením. Dáme na pekáč podlejeme trochou vody, prikryjeme druhou častou pekáča. Dáme do rúry piecť pri 180 °C na dve hodiny. To si treba prispôsobiť vlastnej rúre.
  2. Asi po hodine začneme mäso často polievať výpekom zo slaniny, aby nám neostalo suché. Ta slanina ako sa topí pekne aj sama mastí mäso. Keď je mäso už mäkké, tak pridáme teplotu na 200 °C na 15 minút nech sa koža pekne zapečie. No ale stále prikryté, lebo by ho osušilo. Potom rúru vypneme a mäso v nej ešte necháme dôjsť. Nakrájame a môžeme podávať. Ja som si zvolil k nemu cviklovo-zemiakový šalát od @Evusik. Žiadna náročná príprava a pečie sa samo. Želám aj Vám dobrú chuť.