Mäsový koláč

Dedovečka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Dosť bolo babovečiek, upečte si DEDOVEČKU! Samozrejme, že žartujem! Ale takouto dedovečkou sa zavdačíte nielen rodine, ale aj priležitostnej návšteve. Je výborna jak na teplo, tak aj na studeno. Pri ukladaní surovin do formy sa fantázii chutí medze nekladú.

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovín som si prispôsobila bábovkovej forme.
  2. Mäsko pokrájam na tenšie kúsky, osolím, okorením a uložím na dno formy, aby celé dno bolo pokryté. Na to už ukladám salám, syr a pažítku,
  3. na to rozbijem vajcia,
  4. na to nezabudnúť slaninku, aby mäsko nebolo suché.
  5. Postup opakujem. A na vrch rozšľahám vajíčka a posypem pažítkou. Upečiem.
  6. Rúru si vyhrejem na 200 °C a pri tejto teplote pečiem 1,5 hodiny. Počas pečenia formu zakryjem alobalom. Pred dopečením odkryť, aby slaninka bola fajná chrumkavá.
  7. Dobrú chuť!