Debrecínske párky
Autor receptu: tassiedevil
Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...
Postup
- Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, 800g bravčového na vložku oddelíme osobitne a všetko zasolíme a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.../na vložku, znamená, že mäso pomelieme na určitú hrúbku v tomto prípade do 6 mm/.
Na druhý deň preležané mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, môžeme aj dva krát, okrem mäsa na vložku, ktoré melieme na 6 mm.
- Pomleté mäso vložíme do kutríka,/ pokiaľ kutrík nemáme, môžeme mäso kutrovať aj za pomoci food procesoru v menších dávkach../ pridáme všetky prísady a dobre vykutrujeme za postupného pridávania ľadovej vody alebo ľadovej drte, ľadová voda alebo drť, vlastne chladí mäso a zabraňuje jeho prehrievaniu, vykutrované mäso nesmie prekročiť teplotu 14 stupňov C. Dobre vykutrované mäso musí mať ľahkú, takmer do penista konzistenciu. Nakoniec pridáme mäso na vložku a trochu zamiešame, najlepšie ručne.
- Dalej postupujeme a pri Labužníckych párkoch...vid recept "Labužnícke párky".