Datľovník s karamelovou polevou
Autor receptu: redakcia
Babkine
a mamine koláče...
to je najsilnejšia
spomienka na domov.
Recepty sa u nás dedia
z generácie na generáciu
a mne už s nimi pomáhajú
obe dcéry. Rád však
toto „rodinné striebro“
obohacujem o netradičné
suroviny a nápady.
10 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Datle dáme do hrnca, zalejeme vodou
a necháme zovrieť vodu. Po zovretí dáme hrniec dole
zo sporáka a pridáme sódu bikarbónu a maslo, necháme
odstáť 30 minút.
- Datle rozmixujeme a pridáme vajcia, múku, hnedý
cukor a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do plechu vyloženého
papierom na pečenie. Pečieme 45 minút pri teplote
180 °C.
- Poleva: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého za stáleho
miešania prilievame smotanu, až kým nevznikne karamelová
poleva. Ešte teplou polevou polejeme koláč
a necháme vychladnúť.