Danish pastry - Plundrové cesto (fotorecept)

Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 15. novembra 2010 6:39Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto kolaciky mam zo slovenskej kucharskej knihy. Kolaciky sa daju zmrazit a su vyborne ohriate po rozmrazeni. Su vhodne na sladke ranajky ku kave.

Suroviny

12ks
porcií
90
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z jednej polovice muky spracujeme s maslom bochnik.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 1

2

V 100 ml vlazneho mlieka rozmiesame drozdie s lyzicou cukru a nechame vykysnut. Vykysnuty kvasok, zvysne mlieko, zltky a sol pridame do druhej polovicy muky. Cesto dobre vypracujeme a nechame kysnut asi 30 minut.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 2

3

Vykysnute cesto vyvalkame na placku, doprostred dame maslovy bochnik a rozvalkame.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 3

4

Cesto zlozime zo styroch stran ako ked robime listkove cesto.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 4

5

Skladanie a rozvalkanie cesta zopakujeme trikrat, potom cesto rozvalkame a sformujeme ziadane tvary. Cesto pokrajame na stvorce 10/10cm. Krizom narezeme. Do prostriedku stvorca polozime koliesko z mandlovej pasty asi 1cm priemeru. Narezane konce cesta poohyname do prostriedku na mandlovu pastu. Na vrch do prostriedku ulozime zavaranu marhulu.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 5

6

Do prostriedku cesta si dame valcek z mandlovej pasty.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 6

7

Cesto prelozime napoly a dobre uzavrieme. Po dlhsej strane cesto poprekrajujeme a potom ohneme.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 7

8

Odkrojime si cesto velkosti 7/7cm. Na spodnu cast dame lekvar. Na vrchnej casti cesta poprekrajujeme pasiky, potom polozime na spodne cesto a dobre uzavrieme.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 8

9

No a na koniec si spravime klasicky roztek naplneny postruhanou cokoladou.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 9

10

Kolaciky potrieme rozslahanym vajickom, ale len po povrchu, nie po bokoch a posypeme jemnym krystalovym cukrom. Poukladame na vymasteny plech a pecieme vo vyhriatej rure asi 10-15 minut. Este teple upecene marhulove a jahodove kolaciky som potrela teplym marhulovym lekvarom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 15. novembra 2010 o 09:56
    Ako sa da ta mandlova pasta vyrobit? Inak toto je "hotelove pecivko" ktore lubi moja dcera :) Ukladam a vyskusam.


  • janaalizibolenova, 15. novembra 2010 o 11:10
    ja som toto plundrove cesto skusala robit uz velakrat a nikdy mi to nevyslo tak, ako z obchodu :-(((( skusim naposledy tento recept a potom sa uz vzdavam :-D


  • palokuchki, 15. novembra 2010 o 11:44
    @michsamant mandlova pasta je almond paste. Ja som si ju kupila v obchode. Mozes si ju urobit doma pozri » www.ochef.com/575.htm...
    @janaalizibolenova nechaj cesto vzdy dobre podkysnut medzi kazdym valkanim. Ani tieto moje kolaciky nie su 100% ako z obchodu.


  • tinca, 15. novembra 2010 o 12:13
    pľundrové cesto je dosť náročné, pečivo vyzerá na jednotku. ukladám KK


  • ketty3811, 15. novembra 2010 o 16:51
    vyzerá to krásne :-)


  • babav, 15. novembra 2010 o 18:49
    Krasne kolaciky!


  • sbsgabi, 15. novembra 2010 o 19:43
    to si mi pripomenula keď som robila v pekárni a robila som tam tieto tvary


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 20:45
    Tá mandlová pasta nie je náhodou marcipán? Alebo niečo podobné? Ale tie koláčiky sú užasné, kupovala som si pľundrové s pudingom, teraz ich už nemôžem, len sa na ne pozerám, keď ich vidím.


  • zuzanabebe, 15. novembra 2010 o 21:38
    To je nadhera... divam sa na to uz hodinu :D


  • palokuchki, 15. novembra 2010 o 22:00
    @evanaaa mas pravdu tak som to mala prelozit, po slovensky sa to spravne povie marcipan. Vsetkym vam dakujem za pochvalu.


  • janger, 15. novembra 2010 o 23:02
    Plundrove cesto som este nerobila. Tvoje kolaciky su krasne!


  • zasterka, 15. novembra 2010 o 23:34
    Nádherné, takú chuť som dostala na tieto koláčiky :-) KK


  • lucylee, 16. novembra 2010 o 09:04
    ešte som nerobila, ale vyzerá to yummy :)


  • jerica, 16. novembra 2010 o 12:16
    chutné , lákavé. :-)) (KK)


  • palokuchki, 16. novembra 2010 o 20:15
    Vsetkym vam dakujem, potesili ste ma svojimi komentarmi.


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 12:24
    Kde ja som bola,ked som tento receptik prehliadla,no vynikajuci,uz je v (KK).To ckovek nestaci vsetko registrovat.Taketo velmi lubime.


  • janaalizibolenova, 30. novembra 2010 o 08:05
    @palokuchki , dakujem za radu....


  • palokuchki, 1. decembra 2010 o 06:12
    @janaalizibolenova , som rada ze som ti pomohla a dufam, ze sa ti kolaciky podarili. Vdaka ze si sa ohlasila.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist