Danish pastry - Plundrové cesto (fotorecept)

Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 15. novembra 2010 6:39Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto kolaciky mam zo slovenskej kucharskej knihy. Kolaciky sa daju zmrazit a su vyborne ohriate po rozmrazeni. Su vhodne na sladke ranajky ku kave.

Suroviny

12ks
porcií
90
minút
príprava
30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Z jednej polovice muky spracujeme s maslom bochnik.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 1

V 100 ml vlazneho mlieka rozmiesame drozdie s lyzicou cukru a nechame vykysnut. Vykysnuty kvasok, zvysne mlieko, zltky a sol pridame do druhej polovicy muky. Cesto dobre vypracujeme a nechame kysnut asi 30 minut.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 2

Vykysnute cesto vyvalkame na placku, doprostred dame maslovy bochnik a rozvalkame.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 3

Cesto zlozime zo styroch stran ako ked robime listkove cesto.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 4

Skladanie a rozvalkanie cesta zopakujeme trikrat, potom cesto rozvalkame a sformujeme ziadane tvary. Cesto pokrajame na stvorce 10/10cm. Krizom narezeme. Do prostriedku stvorca polozime koliesko z mandlovej pasty asi 1cm priemeru. Narezane konce cesta poohyname do prostriedku na mandlovu pastu. Na vrch do prostriedku ulozime zavaranu marhulu.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 5

Do prostriedku cesta si dame valcek z mandlovej pasty.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 6

Cesto prelozime napoly a dobre uzavrieme. Po dlhsej strane cesto poprekrajujeme a potom ohneme.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 7

Odkrojime si cesto velkosti 7/7cm. Na spodnu cast dame lekvar. Na vrchnej casti cesta poprekrajujeme pasiky, potom polozime na spodne cesto a dobre uzavrieme.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 8

No a na koniec si spravime klasicky roztek naplneny postruhanou cokoladou.
Danish pastry - Plundrové cesto  (fotorecept) - obrázok 9

Kolaciky potrieme rozslahanym vajickom, ale len po povrchu, nie po bokoch a posypeme jemnym krystalovym cukrom. Poukladame na vymasteny plech a pecieme vo vyhriatej rure asi 10-15 minut. Este teple upecene marhulove a jahodove kolaciky som potrela teplym marhulovym lekvarom.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

18 komentárov k receptu
  • michsamant, 15. novembra 2010 o 09:56
    Ako sa da ta mandlova pasta vyrobit? Inak toto je "hotelove pecivko" ktore lubi moja dcera :) Ukladam a vyskusam.


  • janaalizibolenova, 15. novembra 2010 o 11:10
    ja som toto plundrove cesto skusala robit uz velakrat a nikdy mi to nevyslo tak, ako z obchodu :-(((( skusim naposledy tento recept a potom sa uz vzdavam :-D


  • palokuchki, 15. novembra 2010 o 11:44
    @michsamant mandlova pasta je almond paste. Ja som si ju kupila v obchode. Mozes si ju urobit doma pozri » www.ochef.com/575.htm...
    @janaalizibolenova nechaj cesto vzdy dobre podkysnut medzi kazdym valkanim. Ani tieto moje kolaciky nie su 100% ako z obchodu.


  • tinca, 15. novembra 2010 o 12:13
    pľundrové cesto je dosť náročné, pečivo vyzerá na jednotku. ukladám KK


  • ketty3811, 15. novembra 2010 o 16:51
    vyzerá to krásne :-)


  • babav, 15. novembra 2010 o 18:49
    Krasne kolaciky!


  • sbsgabi, 15. novembra 2010 o 19:43
    to si mi pripomenula keď som robila v pekárni a robila som tam tieto tvary


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 20:45
    Tá mandlová pasta nie je náhodou marcipán? Alebo niečo podobné? Ale tie koláčiky sú užasné, kupovala som si pľundrové s pudingom, teraz ich už nemôžem, len sa na ne pozerám, keď ich vidím.


  • zuzanabebe, 15. novembra 2010 o 21:38
    To je nadhera... divam sa na to uz hodinu :D


  • palokuchki, 15. novembra 2010 o 22:00
    @evanaaa mas pravdu tak som to mala prelozit, po slovensky sa to spravne povie marcipan. Vsetkym vam dakujem za pochvalu.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • janger, 15. novembra 2010 o 23:02
    Plundrove cesto som este nerobila. Tvoje kolaciky su krasne!


  • zasterka, 15. novembra 2010 o 23:34
    Nádherné, takú chuť som dostala na tieto koláčiky :-) KK


  • lucylee, 16. novembra 2010 o 09:04
    ešte som nerobila, ale vyzerá to yummy :)


  • jerica, 16. novembra 2010 o 12:16
    chutné , lákavé. :-)) (KK)


  • palokuchki, 16. novembra 2010 o 20:15
    Vsetkym vam dakujem, potesili ste ma svojimi komentarmi.


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 12:24
    Kde ja som bola,ked som tento receptik prehliadla,no vynikajuci,uz je v (KK).To ckovek nestaci vsetko registrovat.Taketo velmi lubime.


  • janaalizibolenova, 30. novembra 2010 o 08:05
    @palokuchki , dakujem za radu....


  • palokuchki, 1. decembra 2010 o 06:12
    @janaalizibolenova , som rada ze som ti pomohla a dufam, ze sa ti kolaciky podarili. Vdaka ze si sa ohlasila.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist