Daniels kött

svedka - fotkasvedka, 6. októbra 2014
Daniels kött
Foto: svedka

Danielove masko-nie z daniela,ale oblubena priprava mäsa mojho mileneho a jeho recept :) Vhodna priprava taktiez pre bravcovu panenku,ale aj divinu,hovadzie...sobie :)

4
porcie
16-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 strúčiky
1 hrst
2 PL
1 dcl (najlepšie Highland Park)
0,5 l
 na dochutenie
štipka
1 cl




Postup

  1. 1

    Na panvici si zohrejeme maslo,sprudka na nom opecieme struciky cesnaku a maso oblozene tymianom.Ked sa masko zatiahne a chyti zlatavu farbu,uberieme na intenzite a opekame len zlahka.Maslo priebezne pridavame podla potreby.

    Daniels kött - obrázok 1
  2. 2

    Opekame z kazdej strany cca 5 minutiek,pridame 2 lyzice medu.Med nam mierne skaramelizuje -opekame 2minutky.Pridame whisky,pockame dalsiu minutku :) Ked je maso hotove,opecene asi 8 minut z kazdej strany (spolu 16 :),vyberieme ho a do vypeku pridame smotanu,korenie,sol,soju a cesnak pretlacime,tymian kludne mozeme nechat -zvarime spolu a odlozime z platne/plamena.Maso si nakrajame na platky a vlozime naspat do hotovej omacky,nechame odpocinut 10 minutiek.

  3. 3

    Nech sa paci,mame hotovo.Dobru chut :) Zahradku nemame zatialtak urodu cerpame z ineho zdroja.Toto je zas nasa tohtorocna uroda :) Skål.

    Daniels kött - obrázok 3

Diskusia k receptu

zolik
Uroda v strednom rade v strede je velmi vydarena. Podla fotky hadam na 3x Malt Whisky.
zolik
No tak! Ved to je uplne uzasna uroda! Pekne si zafinancovala "zahradku". ;-)
zolik
A vies, ze aj rada. Ved zo Svajcu do Svedska je to len na dva skoky.
1x svedka
sracz
... jééé ja padnem na "šafeľ", tak ma dostal Tvoj super rcp, @svedka vážená a milá! Od štartu až do cieľa! Ja ho mám v KK odd. Hviezdne nebo, lebo tunajšie hviezdičkovanie sa "spŕznilo"! Dobehnem na "koštofku", aj bez pozvania! Po ceste "nabalím" @zolik u Vás sa "vrhnem na Daniels kött" a Ty so "Schweitz_kou" sa môžete venovať úrode v strednom rade v strede!!! -:)))
sracz
... a na to hlavné som zabudol!!! Doslova som padol na kolená pri pohľade na titulné foto tohoto rcp! Repre ako od profesionála. Ja za svoje a nie je ich málo, sa veľmi "červenám", lebo sú, akoby som nikdy nejedol, alebo nemal dosť! Ale už som ticho ...!
svedka
Mily @sracz , ty proste vies , ako na baby :D dakujem ti krásne, potesil si velice :)
pusta
ale no, Milá@svedka , ten tvoj Daniel sa pri tebe má, na rukách ťa bude nosiť, či už aj nosíííí? - z celého srdca ti to prajem :-)))
pekne ste to spolu zariadili, blahoželám Vám!
receptík sa mi páči, krásne foto, si veľká šikuľka :-)
*****
pusta
Milá@svedka , teraz hádam ani netreba :-)
však čoskoro vás zdvihne a vybozkáva oboch :-)))
videla som sono, krásny chlapček :-)))))
držím Vám všetkým všetky palce, nech sa Vám darí v zdraví :-)

kukulienka71
pekné fotky, zaujímavé mäsko. Uložila som si recept, zmena určite nezaškodí, ja síce Daniela nemám, ale má tiež rád takéto špecialitky. Bohato sa vám urodilo, ešte vo Švédsku platia prísne pravidlá konzumu?:-) tiež sa mi páči koment od @sracza :-)
havino
chutne si navarila, no a tá úroda, tento rok sa vám urodilo teda :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia