Danielie plece
Danielie plece s pečeným paštrnákom
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené a umyté plece z daniela rozrežeme
a naplníme ihličím, brusnicami a lesnými
hubami a zavinieme potravinárskym
špagátom. Mäso opečieme na panvici
a vákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia pri 65 °C
asi na 7 hodín. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)
- Umytý paštrnák zabalíme do
alobalu, posolíme a pečieme pri 190 °C asi
10 minút. Umyté, očistené zemiaky uvaríme
domäkka, zlejeme vodu a vyšľaháme na kašu.
Počas šľahania pridávame maslo, šípkový
džem a čerstvé šípky, dochutíme soľou.
- Z lístkového cesta vykrojíme tyčinky
a dáme piecť pri 185 °C asi 10 minút. Do hotového
demi glace vmiešame čokoládu. Pri
podávaní prekladáme tyčinky spolu so
zemiakovo-šípkovým pyré.
|