Fašírky

Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

80 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme mäso, vajíčko, strúhanku, červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, zmes dalmátskeho korenia, pretlačený cesnak a cibuľku, ktorú sme orestovali na bravčovej masti (vlejeme aj s bravčovou masťou) a posekanú petržlenovú vňať.
  2. Papriku nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, slaninu na pásiky, a zemiaky na cca 0,5 cm plátky. Zemiaky pemiešame s olejom a korením na gazdovské zemiaky.
  3. Z mäsovej zmesi tvarujeme čufty. Najprv si vytvarujeme guličku vo veľkosti ping-pongovej loptičky a potom ju medzi dlaňami trošku stlačíme.
  4. Pekáč s rozmermi 35x20 cm vymažeme bravčovou masťou a ukladáme postupne: 2 plátky zemiakov, 1 čuftu, 2 plátky zemiakov, jedno koliesko papriky, 2 plátky zemiakov, čuftu, 2 plátky zemiakov, koliesko papriky atď (: Na vrch poukladáme slaninku. Zalejeme vývarom, v ktorom sme rozmiešali pretlak.
  5. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme na 200 °C asi 40 minút, potom odkryjeme a pečieme ďalších 30-40 minút na 220 °C, kým nie sú zemiaky mäkké a do zlatista.
  6. Chuť je vyvážená, mäsko je šťavnaté a všetci sme si pochutili. Manžel mal na to jediné slovo: SUPER! :-)