Cviklový/zemiakový šalát s kokosom (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 5. novembra 2012

Zase niečo na indickú nôtu. Môžete použiť cviklu alebo zemiaky (či ich skombinovať). V lete tento šalát podávajte vychladený, v zime stačí aj pri Zobraziť celý popisZase niečo na indickú nôtu. Môžete použiť cviklu alebo zemiaky (či ich skombinovať). V lete tento šalát podávajte vychladený, v zime stačí aj pri izbovej teplote.

6-8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
400 ml
2 čl
2 PL
1 PL
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Cviklu (zemiaky) uvarte v celosti v šupke. Nechajte trochu vychladnúť a potom pokrájajte na kocky. (Cviklu môžete nastrúhať nahrubo.)

  2. 2

    Zmiešajte "jogurt", soľ a kokos. Rozohrejte olej a pridajte do neho horčičné semienka. Kratučko popražte, pridajte zázvor a čilli podľa chuti. Zase krátko popražte - nesmie vám to zhorieť, iba začať pekne voňať! Túto zmes korenia pridajte do jogurtu a potom všetko spolu zamiešajte do cvikly (zemiakov).

  3. 3

    Podávajte vychladené a pokvapkané citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

oblizprst
Určite vyskúšam. Ja robievam cvikľový šalát s cibuľou. Rovnaké množstvo pokrájanej cibule na mesiačiky a surovej postrúhanej cvikle pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme biely jogurt, podľa chuti soľ, 2 PL plnotučnej horčice a jeden téglik majolenky alebo tatarky. Trošku treba nechať postáť, vychladiť, je neskutočne zaujímavý chuťou.
45678
@boxik odfukuješ, už si unavený čo si strúhal cviklu ? :-)))
boxik
To ma striaslo pri pomyslení na takúto stravu.
sisok
@boxik - ach tie predsudky :) Nemas rad zeleninu alebo cviklu? Nezabudaj, ze kazda potravina je dobra, len ju treba vediet dobre spracovat....a v tomto spoznas dobreho kuchara :) Mne sa recept paci, urcite vyskusam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia