Cviklový sirup
Cviklový sirup - chutí ako malinový
Autor receptu: kovacska15
Keď mi švagor - odporca zeleniny, povedal, že pil cviklový sirup, ktorý mu mimoriadne
chutil, neverila som mu... Ale vyskúšali
sme a už mu verím :)
Postup
- Cviklu očistíme a nastrúhame. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme variť 1,5 - 2 hod. Občas premiešame.
- Po uvarení ihneď scedíme cez obyčajné sitko. Do šťavy pridáme cukor a necháme 1/2 hod. variť. Penu zo sirupu zbierame. Po uvarení pridáme kyselinu citrónovú a rum. Potom už nevaríme!!!
- Ešte horúce prelievame do 700 ml zaváracích pohárov, zavíčkujeme a sterilizujeme (vodu necháme vrieť 2 - 5 min., odstavíme a necháme vychladnúť do druhého dňa).