Cviklový šalát na večeru (fotorecept)

Cviklový šalát na večeru (fotorecept)
Foto: helca103
helca103Helca103, recept pridal: 26. júna 2012 8:20Ďalšie jeho recepty

Tento šalát podľa A.Mačingovej treba konzumovať večer . Na prvý krát sa mi tá kombinácia zdala veľmi zvláštna no keď som ochutnala zmenila som názor a rada ho pripravujem.

Suroviny

2
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cviklu postrúhame na hrubšom strúhadle ,uhorky pokrájame na kocky, pridáme sterilizovanú mrkvu s hráškom.
Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 1

2

Osolíme,okoreníme podľa chuti a pridáme olivový olej. Ja som tentokrát pridala tekvicový.
Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 2

3

Poriadne premiešame a necháme odstáť aby sa premiešali chute.
Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 3

4

podľa chuti posypeme nastrúhaným syrom alebo na tvrdo uvareným vajíčkom.
Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 4

5

Tento šalát odporúča autorka ľudom,čo majú problém s osteoporózou
Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 26. júna 2012 o 08:21
    Helka, super maškrtka.-)))))úžasný šalátik...


  • rybarkuchar, 26. júna 2012 o 08:59
    Môže byť


  • kucharka100, 26. júna 2012 o 10:37
    Ten by som si dala aj hneď teraz, vyzerá veľmi dobre, vďaka za tip.


  • medulienka122, 26. júna 2012 o 10:44
    cvikla je vraj dobrá aj na pečeň, určite si ho urobím, lebo je bez majonézy


  • tatranka, 26. júna 2012 o 12:37
    Cvikla je veľmi zdravá a na organizmus má veľmi blahodárny účinok.Tvoj recept je už v KK.


  • njdevil, 26. júna 2012 o 22:02
    cviklu zboznujem na vsetky sposoby, v lete robim salatik zo surovej, s postruhanymi jablckami, alebo ine ovocie, co je po ruke ( pomarance, kivi co chladnicka da ) orechami, limetkou a pokvapkam olejom. MNAM!!! Cvikla je dobra okrem ineho aj pre ludi trpiacich na anemiu.


  • klaura, 26. júna 2012 o 23:26
    mňam ... urobím si ... mám cviklu rada ...


  • ebaka, 26. júna 2012 o 23:52
    robím presne takýto,,,,fajnotka je to,aj muž si na ňom pochutnáva...mňam


  • akeber, 27. júna 2012 o 11:00
    paráda ,,, a prečo večer ? už je v kk


  • helca103, 27. júna 2012 o 15:23
    veľmi pekne vám ďakujem za komentáre, dlho som nemohla prísť cvikle na chuť.No ako mám rôzne zdravotné problémy musela som radikálne zmeniť jedálniček a veru teraz môžem cviklu na všetky spôsoby. @akeber večer preto,že veľmi dobre zasýti a na druhej strane kto drží líniu môže zjesť koľko vládze a nepriberie. Samozrejme, že si ju môžeš dať aj na obed :-)


  • marianne69, 9. júla 2012 o 06:38
    Moj muz sa ide za nim utlct,tak mu chuti a to je co povedat,lebo on tym salatom moc neublizi,2 PL na tanieri a krici dost!!! ...tento je vynimka, teda je par vynimiek a tento medzi ne patri....je vyborny,ked je dobre vychladeny,na veceru zasyti vyborne,mame radsej s uvarenym vajickom...


  • helca103, 13. júla 2012 o 12:57
    máš pravdu@marianne69 na večeru je najlepší a to vajíčko je tam tiež veľmi dobré.Ja to mením raz dám syr,inokedy vajíčko na tvrdo záleží na chuti stravníka. Navyše cvikla je veľmi zdravá: Zo všetkých druhov zeleniny má najvyšší obsah železa a medi, ktoré sú dôležité pre krvotvorbu, preto je vhodná pre ľudí trpiacich chudokrvnosťou. Okrem týchto dôležitých prvkov ďalej obsahuje zinok, jód, mangán, fluór, kobalt, lithium a vanád. Vďaka komplexu týchto prvkov podporuje tvorbu inzulínu a zrakovú ostrosť. Taktiež je to bohatý zdroj vlákniny, takže je prospešná aj naším črevám. Ale aby ste si nemysleli, že je repa úplne dokonalá, predsa len niečo. Červená repa obsahuje málo vitamínu C, málo karoténu a malo vitamínov B1 a B2. Taktiež sa nehodí pre ľudí s močovými kameňmi a pre diabetikov, pretože obsahuje pomerne veľa sacharózy.

    Zhrňme si heslovite jej pozitíva :
    - podporuje peristaltiku čriev, čím odstraňuje zápchu
    - podporuje činnosť žalúdka a žlčníka
    - odstraňuje z tela jedovaté látky
    - vytvára väzivové tkanivá
    - zosilňuje steny ciev
    - zlepšuje využitie bielkovín
    - zaisťuje duševnú pohodu
    - spevňuje pokožku
    - napomáha pri alergiách
    - aktivuje tvorbu červených krviniek
    - má kladný vplyv na reumu
    - je cenným pomocníkom proti mykózam


  • rulik, 16. augusta 2012 o 08:36
    tá cvikla surová alebo varená?


  • helca103, 16. augusta 2012 o 12:51
    @rulik v originálnom recepte je cvikla varená ale ja si dávam aj čerstvú len ju očistím a nastrúham.......a ak si lepšie prečítaš recept tak v surovinách je predsa uvedené že 3ks UVARENÁ cvikla :-))


  • liama, 16. augusta 2012 o 21:51
    Dokonaly vyklad. Urcite vyskusam. Hned zajtra a surovu!


  • nazarboncuk, 23. októbra 2012 o 17:40
    musim pochváliť. práve sa ním krmim. zamiešala som si doň ešte biely jogurt a je to straaasna dobrotka. :)


  • helca103, 29. októbra 2012 o 21:59
    ďakujem, som rada že chutí :-)


  • gabikapb, 6. novembra 2012 o 12:57
    A trošku strúhaného čerstvého chrenu by pokazilo predpísané účinky, aké má mať tento cviklový šalát v detoxe - čo myslíš @helca103. Robievam si podľa pôvodného receptu, mne sa do cvikle pýta chren, dala som si teraz, ale neviem, či sa nepokazí 28-dňový program.
    :-)


  • marianna76, 6. novembra 2012 o 13:59
    Fajn, podobný spravím i ja, mám síce zaváranú, ale zeleninku zas mrazenú... dík.


  • veronika353, 7. novembra 2012 o 17:41
    Je fakt výborný,mrkev a hrášek jsem dávala mrazený(uvařený),červenou řepu ještě mám a tak tento salát brzy bude u nás znova,díky za výborný recept:-)))))


  • helca103, 9. novembra 2012 o 10:35
    @gabikapd , chren má tiež nejaké liečivé účinky takže asi nič nepokazíš a občas treba každý recept vylepšiť. @marianna76 , ja zvyknem občas dať aj varené vajíčko-každému podľa chuti.
    @veronika , ďakujem za milý komentár


  • ludka10, 26. júna 2013 o 22:14
    ...poznam tento salat, neviem sa ho dojest a pridanim struhaneho syra, alebo na tvrdo uvareneho vajicka nielen osviezi ale aj paradne zasyti..



  • helca103, 28. júna 2013 o 22:20
    @ludka10 ďakujem za milý komentár, okrem toho že je to chutný šalátik tak je aj zdravý.Pekný večer.


  • lanabard, 9. októbra 2013 o 02:29
    Mačingová odporúča cviklu varenú - nie zaváranú!!! - ale hrášok a mrkva je kupovaná zavarenina. Nie je to trochu rozpor???? Mám rada cviklu, ale s chrenom. Asi to predsa skúsim, keĎ si to tak pochvaľujete.


  • helca103, 9. októbra 2013 o 10:37
    @lanabard teší ma tvoj kometár a chcem iba dodať aby si si lepšie pozrela fotky a prečítala môj recept. Zistíš prekvapivú skutočnosť,že tá cvikla je doma uvarená a čerstvá - nie zaváraná. No a ked si prečítaš aj recepty pani Mačingovej zistíš, že som neporušila žiadne pravidlo. Takže si úplne zbytočne dala tie výkričníky . Každý názor si vážim a posúva ma ďalej. No občas je dobré naozaj najprv poriadne čítať a potom komentovať. Prajem Ti pekný deň a ak vyskúšaš tak dobrú chuť.


  • janalad, 20. januára 2014 o 17:32
    vyborny salat, akurat som to asika prehnala s korenim, trochu stipe :))) jest do pocitu nasytenia, neda sa zjest cely, presne asi tak pre 2 osoby, odlozim si ho na zajtra, snad to moze byt


  • helca103, 21. januára 2014 o 20:11
    @janalad , som veľmi rada,že Ti šalát chutil. Ja si ho bežne odkladám na druhý deň a tak sa nemusíš báť :-)))
    Korenie si na budúce daj menej a budeš spokojná. Želám Ti všetko dobré a ďakujem za milý komentár.


  • lilajka, 9. júla 2014 o 12:55
    Práve som ho pripravila - spájam ešte chute v chladničke, ale okoštovala som a nemyslela som si, že to bude až taká mňamka, milo ma prekvapil :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist