Cviklový burger so zelerovými hranolkami fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 17. júna 2016

Už dlho som chcel vyskúšať túto kombináciu a môžem len odporúčať. Niekedy keď budete mať chuť dať si niečo bez mäsa tak toto je Zobraziť celý popisUž dlho som chcel vyskúšať túto kombináciu a môžem len odporúčať. Niekedy keď budete mať chuť dať si niečo bez mäsa tak toto je to pravé :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Žemle:
125 g
125 ml
200 g
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
3 PL
Placky:
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks červená
2 ks
1 ks
6 ks
3 PL
2 PL
Zelerové hranolky:
1 ks
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Na začiatku si spravíme žemle podľa receptu mojej kolegyne :) Všetky suroviny zmiešame a dáme si to na plech (papier na pečenie). Do žemle môžete pridať aj rôzne semiačka, ale keďže toto by bolo už prekombinované, tak som tam semiačka nedával. Vrch žemle potrieme vodou a pečieme to na 205 stupňov 12-15 minút. Tu zasa závisí od Vašej rúry, ale tak aby bol spodok žemle hnedší.

    Cviklový burger so zelerovými hranolkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zelerové hranolky su asi najľahšie jedlo a zároveň je to pomerne zdravé. Tu som využil teplovzdušný hrniec Tefal (určite poznáte), aby som si ušetril čas a nemusel to piecť v rúre. Hranolky som zmiešal s 2 PL olivového oleja, soľou, chilli a korením.

    Cviklový burger so zelerovými hranolkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji speníme cibuľu, osolíme a po chvíli pridáme nastrúhané cvikle, cuketu a mrkvu. Premiešame aby sa to prepojilo, chvíľu opekáme a potom podusíme cca 5 minút. Zmes necháme ochladiť a na sitku z nej vytlačíme prebytočnú vodu.

    Cviklový burger so zelerovými hranolkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes zmiešame s rozdrvenými knäckebrotmi, dochutíme soľou, chilli, korením. Pridáme 2 vajíčka a nakrájanú jarnú cibuľku. V prípade, že to nebude mať konzistenciu aby to držalo pokope pridajte ešte knäckebrot :) Ja som s tým problém nemal, ale môže sa vyskytnúť. A hlavne ochutnávajte aby to bolo podľa Vašich predstáv.

    Cviklový burger so zelerovými hranolkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravenú zmes vytvarujeme do placky a opekáme na olivovom oleji. Žemle si môžeťe pripraviť s vlastnou oblohou a podľa vašich chutí. Ja som dal na spodok žemle biely jogurt, cviklovú placku, plátky avokáda, paradajku a na to jogurt a prekryl vrchom žemle. Bolo to podľa mňa veľmi chutné a po čase zase nejaká zmena :) Samozrejme k tomu zelerové hranolky a hodil by sa aj cesnakový dresing z bieleho jogurtu :) Dobrú chuť.

    Cviklový burger so zelerovými hranolkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Oh, ty jsi se vyhrál - jak s jídlem, tak s postupem a foty! Krásná práce! Nepochybuji o tom, že jsi navařil a napekl velkou dobrotu!! Šikovný chlapec!! Mávám!
soncya
Parádny recept, cvikľu robievam podobne, ako placky. A zelerové hranolky sú tiež ok. U mňa za 5*.
haji
@Tutikompoty (17.6.2016 21:30)
Oh, hrnec je k zulíbání, moc se mi líbí. Mám pro takové domácí pomocníky slabost, leč musím se brzdit jak finančně, tak kvůli místu! Proto mi nezbývá, než tvůj chytrý hrnec pozdravit!! Mávám!!
jamarlen
super, ďalej už dohľadám, zdá sa mi menej energeticky náročný, než rúra, a v lete menej kúri:) ďakujem za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia