Cviklovo- morčacia samosa

sisok - fotkasisok, 19. augusta 2012
Cviklovo- morčacia samosa
Foto: sisok

Niekedy je komplikované prinútiť môjho drahého jesť zeleninu. Tak dnes som na neho skúsila cvikľu a nakoniec mu nebolo dosť. Nie je to prave Zobraziť celý popisNiekedy je komplikované prinútiť môjho drahého jesť zeleninu. Tak dnes som na neho skúsila cvikľu a nakoniec mu nebolo dosť. Nie je to prave indicke samoussa, ale snad bude chutiť :)

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 plátky
1 ks
1/2 ks
8-10 plátky
1 ks
100 gr
20 cl




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji dosklovita. Morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli. Keď je mäso opečené z každej strany pridáme slaninu nakrájanú nadrobno. Slaniny nedávame naozaj veľa, nech neprebije chuťou ostatné suroviny. Predvarenú alebo predpečenú cvikľu nakrájame na drobné kúsky a hodíme ju hneď za slaninou- ja som mala cvikľu predpečenú spolu s cesnakom, takže dostala vynikajúcu chuť. No a na trošku farby a šťavnatého, pridáme polovicu konzervy kukurice.

    Cviklovo- morčacia samosa - obrázok 1
  2. 2

    Necháme spoločne všetko trochu poopekať a podlejeme trochou bujónu. Dajte aký máte poruke, je to hlavne na to, aby to celé nebolo suché. Po cca 20 minútach stiahneme z ohňa a postupne pridáme tavený syr. Zmes necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plátky cesta si rostrihneme na 2 časti. Návod ako pripraviť a naplniť samoussy nájdete na obrázku. Pripravené, pekne naplnené samoussy vložíme do rúry a pečieme na 180°C do chrumkava, do zlata. Podávame so šalátom, my sme si k tomu dali niečo ako tzatziky. Ak nemám doma grécky jogurt, dávam trošičku smotany, len tak, aby to nebolo moc tažká na žalúdok. Dobrú chuť

    Cviklovo- morčacia samosa - obrázok 3

Diskusia k receptu

nonna
Ja síce mäsa málo, občas zhreším, aj preto, že aj takéto proiteíny treba, ale cviklu mám veľmi rada a bude to určite chuťovo veľmi dobré. Spýtam však, keby sa tá morčacina nahradila napr. dubákmi alebo len hlivou alebo proste zmesou hríbov? Myslím, že aj takto by to bolo dobré. No a cesto je asi Vaše francúzske, aký je to druh? Možno použiť naše lístkové, prípadne štrúdľové? A povrch trošku ponatierať vajíčkom a tak dať piecť? Ukladám si do KK a vyhadzujem na FBčko aj pre mojich tamojších kamošov. Určite sa bude páčiť. Veľa Slovenského Slnka do Francie!
nelajsia
hm,,, vyzera to výborne, vyskúšame, je to cesto mozno strudlove???,DAKUJEME za recept...KK
sisok
@michsamant a dadabadi: dakujem za info, neviem presne ako by som to cesto vysvetlila. Ale chcela som sa obratit prave na michsamant, lebo viem, ze robi indicku kuchynu :) merci :)
staflik
Ó, toto je sila, škoda takej úžasnej suroviny ako je červená repa.