Cviklové tiramisu
Autor receptu: francuzska1
Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo viac, hlavne s chrenom:-), dnes som sa však rozhodla ju pripraviť trochu ináč... tiramisu na slano;-)
6-8 porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Nakrájame si cviklu na menšie kocky a asi 2/3 zmiešame spolu s čiernym korením,2 štipkami drveného kmínu, soľou a balzamikovou redukciou, v ktorých budeme tiramisu podávať. Zvyšok cvikly vyšľaháme s mascarpone na jemnú zmes. Túto zmes tiež ochutíme kmínom, soľou a čiernym korením. Teraz vyšľahame šľahačkovú smotanu, kto chce posolí, ja už som nesolila.
- Do servírovacích pohárov si dáme najprv cviklu na kocky, potom ide vrstva s mascarpone a na to šľahačka. Na dekoráciu som kvapla po stranách balzamiko, do šľahačky som strčila petržlenovú vňaťku a posypala kmínom, kto chce môže použiť napríklad ľanové/sézamové semiačka, mňa to nenapadlo, až teraz:-).
Dúfam, že Vám bude chutiť:-)!!!