Cviklová polievka

pupava - fotkapupava, 4. septembra 2014
Cviklová polievka
Foto: pupava

Pred niekoľkými mesiacmi by som cviklu nezjedla. Potom som začala skúšať nové veci a dnes na ňu nedám dopustiť. Cviklová polievka je nielen neskutočne Zobraziť celý popisPred niekoľkými mesiacmi by som cviklu nezjedla. Potom som začala skúšať nové veci a dnes na ňu nedám dopustiť. Cviklová polievka je nielen neskutočne pekná, ale je tiež veľmi dobrá a zdravá. Skúste dakedy :)

Suroviny

2 ks
1 ks
3 strúčiky
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Na troche oleja opražíme nadrobno nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme cesnak, popražíme a zalejeme zeleninovým vývarom (asi 3 dcl).

  2. 2

    Cvikly (väčšie) si ošúpeme, poriadne vyumývame a nakrájame na menšie kusy. Dáme do vývaru a necháme spolu variť. Dolejem vodou, aby bola cvikla dostatočne zaliata.

  3. 3

    Keď je cvikla mäkká, malú časť z nej si odoberieme bokom a necháme tak. Do zvyšnej cvikly v hrnci pridáme bylinky. Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom. Časť cvikly, ktorú sme si odložili bokom opäť pridáme do polievky. Ak sú príliš veľké, môžeme ich nakrájať na menšie kúsky. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením. Brú chuť :)

Diskusia k receptu

svedka
Toto mi urcite bude chutit :) Vdaka za recept.Spominam si,ked podobnu polievocku varila znama.V kratkosti-v noci bezali na pohotovost,ze ,,cika,, (prepac za vyraz) krv.Ale to len ta cvikla nepodarena tak zafarbila,tak mna by to tiez teraz vystrasilo :D
kadlubiacka
Velmi pekne dakujem za recept, varim ju casto :-) Zaujimava a zdrava polievka, chuti aj dcerke ;-) Nabuduce skusim pridat kokosove mlieko, cisto zo zaujimavosti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia