Cviklová polievka

betka33 - fotkabetka33, 30. apríla 2013
Cviklová polievka
Foto: betka33

Cviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život! Zdravie! Vďaka Bohu , za túto zeleninu nenáročnú. Vždy Zobraziť celý popisCviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život! Zdravie! Vďaka Bohu , za túto zeleninu nenáročnú. Vždy mi pripomenie , že srdiečko a krv možeme mať zdravú , keď jej konzumujme dostatok. A vo forme polievky sa na Slovensku veľmi nepoužíva, tak možno bude napomocná pre tých čo ju chcú vyskúšať. V Nemecku ju varíme celú jeseň a zimu.Prajem dobrú chuť a pevné zdravie z nej.

6
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks stredne veľká
2 ks
3 ks
2 PL
2 dl
1 PL
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Očistenú cviklu nakrájame na kocky menšie, zemiaky tiež rovnako upravíme, cibuľu nakrájame na kolieska.Cviklu uvaríme do mäkka, aj hodinu to može trvať. Na masle popražíme cibuľu, pridáme uvarenú cviklu, zemiaky, koreniny, a iné prísady , podusíme 5 min, podlejeme vodou , aby bola zaliata cvikla.Varíme 10 min, aby sa spojili chute, spravíme si svetlú zápražku, ja do nej pridávam smotanu sladkú, rozhabarkujem a pridáme do polievky. Chren tiež podlľa chuti, ako ju chcete pikantnú. Servírujeme na tanier a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

marianne
Ked vynecham tu polievkovu lyzicu vegety,moze byt vyborna...skoda ju kazit takou umelinou a v takom mnozstve...inak ta polievocka moze byt vyborna,urcite ju spravim...vsimla som si,ze ju mas v dost velkom mnozstve v kazdom recepte,je to samozrejme podla chuti stravnikov,ale zelenina ma taku fantasticku chut,ze je skoda kazit,ze potom vsetko chuti rovnako ako v stanicnom bufete a presolene...cviklu milujem,to bude pre mna ako stvorena polievka.
marianne
inak prepac,ja nie som riesic vegety,ale tu mi to uz nedalo to mnozstvo...
betka33
zabudla som napisat , ze pouzivam len vegetu bez glutamanu! a este k tomu vyrabanu " po domacky", zo zeleniny, bylinkovej soli, jablcok susenych....niekto vari polievky aj s bujonom, co je uz absolutne nezdrave.ja varievam vzdy pre vela stravnikov, tak si musim zvyknut mensie davky tu udavat:D
anicka245
Dnes som robila a je vynikajúca, ďakujem za recept budem robiť často ;-)
tinuska4
Vyborna polievka, a velmi jednoducha, konecne som zacala jest trosku viac cvikle :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia