Cviklová polievka

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
Cviklová polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

3 ks
3 strúčiky
1 čl
5 ks, čerstvá
1 ks
300 ml
1 PL
1 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak a papriku pokrájame na malé kúsky. Cviklu pokrájame na malé kolieska alebo dlhšie pásiky.

  2. 2

    Pomaly skaramelizujeme cibuľu aj cesnak. Pridáme rascu, cviklu a jemným miešaním opražíme. Pridáme mletú aj sušenú papriku, premiešame a hneď pridáme čerstvú papriku. Po minúte zalejeme vínom a podľa potreby aj vodou. Cvikla by mala byť uvarená, ale ešte stále trochu chrumkavá. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Podávame s kopčekom kyslej smotany.

Diskusia k receptu

zinnajdha
aj ja. Musí to byť zaliate vínom? Nemôžem použiť namiesto vína nejaký mäsový vývar ?
veronika353
Já bych taky radši to víno vypila:-)))))Červenou řepu mám na zahradě,takže vyzkouším.
drajan
Varím cviklovú polievku, trochu iný recept , ide o krémovú polievku. Je tiež výborná. SKúsim aj takúto. Recept sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia