Cviklová nátierka
Autor receptu: tinca
Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.
- Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť.
RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.
- Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.
- Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!