Cviklová nátierka

Cviklová nátierka
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 1. septembra 2013 16:24Ďalšie jeho recepty

Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.

Suroviny

3-4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.

2

Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť. RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.
Cviklová nátierka - obrázok 2

3

Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.

4

Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!
Cviklová nátierka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 1. septembra 2013 o 18:47
    určite vyskúšam...vyzerá výborne.-)


  • leomax, 1. septembra 2013 o 19:43
    Cviklu mám rád, chren tiež, cesnak nesmie chýbať pomaly v žiadnom jedle a tvaroh tiež ľúbim. Takže sa veľmi teším na túto nátierku. Veľmi pekný RP. Máš u mňa päť*.


  • tinca, 1. septembra 2013 o 20:15
    @leomax ďakujem:)


  • sonulienka, 1. septembra 2013 o 21:27
    Aj vyskúšam ale tento rok sa nám cvikla neurodila neviem prečo po iné roky sme jej mali veľa.No nič kúpim si lebo mi to nedá ukladám do KK.


  • marianne, 2. septembra 2013 o 07:14
    Ty mi ides po ruke @tinca ,s tvarohom nepoznam:-)


  • janazjarku, 2. septembra 2013 o 10:59
    Uložené v KK tak toto určite vyskúšam .-) šikovnica si :-)


  • irenaw, 2. septembra 2013 o 13:11
    cviklové hocikedy, podobne robievam šalát


  • katerin, 11. septembra 2013 o 15:25
    Od Prievidžanky určite vyskúšam,vypadá nebezpečne dobrá!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist