Cviklová nátierka

Cviklová nátierka
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 1. septembra 2013 16:24Ďalšie jeho recepty

Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.

Suroviny

3-4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.

2

Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť. RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.
Cviklová nátierka - obrázok 2

3

Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.

4

Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!
Cviklová nátierka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 1. septembra 2013 o 18:47
    určite vyskúšam...vyzerá výborne.-)


  • leomax, 1. septembra 2013 o 19:43
    Cviklu mám rád, chren tiež, cesnak nesmie chýbať pomaly v žiadnom jedle a tvaroh tiež ľúbim. Takže sa veľmi teším na túto nátierku. Veľmi pekný RP. Máš u mňa päť*.


  • tinca, 1. septembra 2013 o 20:15
    @leomax ďakujem:)


  • sonulienka, 1. septembra 2013 o 21:27
    Aj vyskúšam ale tento rok sa nám cvikla neurodila neviem prečo po iné roky sme jej mali veľa.No nič kúpim si lebo mi to nedá ukladám do KK.


  • marianne, 2. septembra 2013 o 07:14
    Ty mi ides po ruke @tinca ,s tvarohom nepoznam:-)


  • janazjarku, 2. septembra 2013 o 10:59
    Uložené v KK tak toto určite vyskúšam .-) šikovnica si :-)


  • irenaw, 2. septembra 2013 o 13:11
    cviklové hocikedy, podobne robievam šalát


  • katerin, 11. septembra 2013 o 15:25
    Od Prievidžanky určite vyskúšam,vypadá nebezpečne dobrá!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist