Cviklová nátierka

Cviklová nátierka
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 1. septembra 2013 16:24Ďalšie jeho recepty

Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.

Suroviny

3-4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.

2

Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť. RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.
Cviklová nátierka - obrázok 2

3

Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.

4

Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!
Cviklová nátierka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 1. septembra 2013 o 18:47
    určite vyskúšam...vyzerá výborne.-)


  • leomax, 1. septembra 2013 o 19:43
    Cviklu mám rád, chren tiež, cesnak nesmie chýbať pomaly v žiadnom jedle a tvaroh tiež ľúbim. Takže sa veľmi teším na túto nátierku. Veľmi pekný RP. Máš u mňa päť*.


  • tinca, 1. septembra 2013 o 20:15
    @leomax ďakujem:)


  • sonulienka, 1. septembra 2013 o 21:27
    Aj vyskúšam ale tento rok sa nám cvikla neurodila neviem prečo po iné roky sme jej mali veľa.No nič kúpim si lebo mi to nedá ukladám do KK.


  • marianne, 2. septembra 2013 o 07:14
    Ty mi ides po ruke @tinca ,s tvarohom nepoznam:-)


  • janazjarku, 2. septembra 2013 o 10:59
    Uložené v KK tak toto určite vyskúšam .-) šikovnica si :-)


  • irenaw, 2. septembra 2013 o 13:11
    cviklové hocikedy, podobne robievam šalát


  • katerin, 11. septembra 2013 o 15:25
    Od Prievidžanky určite vyskúšam,vypadá nebezpečne dobrá!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kopaničiarska karmina
Karmina s karom nemá nič spoločné. Na kopaniciach je karmina zabíjačkovou hostinou.

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist