Cviklová nátierka

tincaTinca, 65 ročná žena, Prievidza, 1. septembra 2013 16:24
Ďalšie jej recepty »

Cviklová nátierkaFoto: tinca

Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.

3-4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.

  2. 2

    Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť. RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.

    Cviklová nátierka - obrázok 2
  3. 3

    Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.

  4. 4

    Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!

    Cviklová nátierka - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist