Cviklová nátierka

Cviklová nátierka
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 1. septembra 2013 16:24Ďalšie jeho recepty

Cvikla sama o sebe je zdravá a sú z nej aj chutné nátierky. Ak ju aj vy môžete, inšpirujte sa mojim jednoduchým, no chutným receptom.

Suroviny

3-4
porcie
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Repu umyjeme, nešúpeme a uvaríme v celku v trochu osolenej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. V druhej miske si vidličkou zľahka roztlačíme tvaroh, rozotrieme cesnak a na jemnom strúhadle nastrúhame čerstvý chren. Nepoužite zaváraný, čerstvý dodá nátierke tú správnu chuť.

Všetky ingredencie zmiešame, pridáme podľa chuti soľ, korenie a trošku limetkovej šťavy. Nátierku dáme vychladiť. RADA navyše: pomer cvikle a tvarohu si môže zvoliť každý sám, ja mám rada, keď prevláda cvikla.
Cviklová nátierka - obrázok 2

Podávame na celozrnnom rožku, alebo bagetke, ozdobíme bazalkovým pestom a mandľovými tyčinkami. Dostať ich hotové, alebo si nasekáme lúpané mandle.

Vhodné ako rýchla chuťovka aj pre návštevu. Dobrú chuť!
Cviklová nátierka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • izabella929, 1. septembra 2013 o 18:47
    určite vyskúšam...vyzerá výborne.-)


  • leomax, 1. septembra 2013 o 19:43
    Cviklu mám rád, chren tiež, cesnak nesmie chýbať pomaly v žiadnom jedle a tvaroh tiež ľúbim. Takže sa veľmi teším na túto nátierku. Veľmi pekný RP. Máš u mňa päť*.


  • tinca, 1. septembra 2013 o 20:15
    @leomax ďakujem:)


  • sonulienka, 1. septembra 2013 o 21:27
    Aj vyskúšam ale tento rok sa nám cvikla neurodila neviem prečo po iné roky sme jej mali veľa.No nič kúpim si lebo mi to nedá ukladám do KK.


  • marianne, 2. septembra 2013 o 07:14
    Ty mi ides po ruke @tinca ,s tvarohom nepoznam:-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • janazjarku, 2. septembra 2013 o 10:59
    Uložené v KK tak toto určite vyskúšam .-) šikovnica si :-)


  • irenaw, 2. septembra 2013 o 13:11
    cviklové hocikedy, podobne robievam šalát


  • katerin, 11. septembra 2013 o 15:25
    Od Prievidžanky určite vyskúšam,vypadá nebezpečne dobrá!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist