Cviklová nátierka
Cviklová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: capko
Pre tých, ktorý majú radi cviklu.
12 porcií |
20 minút príprava |
150 minút na 85-90 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Cviklu očistíme a nastrúhame. Mladý cesnak a cibuľu očistíme a pokrájame na hrubo.
- Do hrnca dáme zohriať maslo a olej. Potom v ňom podusíme cibuľu a cesnak do ktorého pridáme koreniny a soľ. Dusíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
- Cviklu, cibuľu s cesnakom a vajcia dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Nalejeme do pohárov a zavrieme. Dáme do pary na 150 minút pri teplote 85 °C - 90 °C.
- Mne vyšlo 6 pohárov 160 g.
- Necháme aspoň jeden deň postať. potom už len natierame na chlieb.